Moreno Debartoli ambasador čokolade "Barry Callebaut"
Od 2011. Moreno je glavni kuhar u Hotelu Bristol Sarajevo, a svoju karijeru je započeo 1998. u Izraelu. Nakon stečenog iskustva u Velikoj Britaniji,
Moreno Debartoli, šef kuhinje sarajevskog hotela Bristol, početkom decembra je zvanično imenovan za ambasadora svjetski poznatog čokoladnog branda Barry Callebaut za jugoistočnu Evropu, s težištem na tržište Balkana. Novoosnovani ured Barrya Callebauta u Beogradu s ponosom je objavio da je upravo Debartoli najnoviji član njihovog prestižnog Ambassador Cluba.
Barry Callebaut je vodeća kompanija u svijetu u oblasti inovacija za proizvode od kakaa i čokolade. “Smatramo da je Moreno pravi partner da radi s nama na našim ambicioznim planovima. Ne samo da govori srpski, hrvatski, hebrejski, engleski i ruski, nego je takođe poznat i poštovan u zemljama bivše Jugoslavije. Morenovo učešće će biti presudno za realizaciju naše misije pri educiranju obrtnika u čokoladi i pecivu”- izjavio je Marcin Niedzielski, direktor tržišta za jugoistočnu Evropu.
Od 2011. Moreno je glavni kuhar u Hotelu Bristol Sarajevo, a svoju karijeru je započeo 1998. u Izraelu. Nakon stečenog iskustva u Velikoj Britaniji,
Moreno se vratio u Tel Aviv na poziciju kuhara-šefa za peciva i catering. Od 2009. je vlasnik ugostiteljske kompanije u Rijeci (Hrvatska). Moreno se školovao na izraelskoj školi gastronomije i 2002. stekao diplomu Le Cordon Bleu akademije u Londonu kao kuhar za peciva.
U Café-u Bristol je moguće isprobati raznovrsne deserte koji se pripremaju pod budnim okom ambasadora čokolade Morena Debartolija.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.