Turistički ROTOR-Turizam PLUS na 22 televizijske kuće u BiH

11.08.2015. 09:04 / Izvor: Akta.ba
Turistički ROTOR-Turizam PLUS na 22 televizijske kuće u BiH

Emitovanje turističkog TV serijala je jedna od aktivnosti u sklopu tromjesečne kampanje "Laganini kroz BiH" kao sastavnog dijela projekta "Digitalni turistički BH itinerer".

Organizacija ROTOR  potpisala je ugovor sa 22 TV kuće/operatera o preuzimanju i reemitovanju TV serijala “Turistički ROTOR-Turizam PLUS”.

TV serijal “Turistički ROTOR-Turizam PLUS”, u produkciji ROTOR-a i TV kuće ELTA, predstavlja osvježeni medijski projekat ‘’Turizam PLUS’’. Temeljna odrednica ovog serijala je bogatstvo raznolikosti kutlurno-istorijske baštine i izvanredna atraktivnost očuvanog okoliša i prirodnih ljepota u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Emitovanje turističkog TV serijala je jedna od aktivnosti u sklopu tromjesečne kampanje ‘’Laganini kroz BiH’’ kao sastavnog dijela projekta ‘’Digitalni turistički BH itinerer”, finasiranog od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

U prvoj emisiji, od ukupno 38, predstavljeno je deset partnera projekta: Banja Luka, Doboj, Teslić, Žepče, Stari Grad Sarajevo, Istočni Stari Grad, Mostar, Konjic, Nevesinje i Ljubinje, zajedno sa izjavama koje su dali predstavnici gradova/opština/općina i Turističkih organizacija/zajednica.

Projekat ‘’Digitalni turistički BH itinerer’’ digitalizuje i promoviše turističke atrakcije u cilju povećanja broja stranih turista u gradovima/opštinama/općinama u Federaciji BiH i Republici Srpskoj uz upotrebu savremenih sredstava promocije putem QR koda, smart phone aplikacija i interneta. Emisiju ćete moći pratiti i putem društvenih mreža na Facebook stranici ’Turizam Plus’  i YouTube Kanalu ‘Turistički Rotor’.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza