Biciklijada za promociju Ćire i južne Hercegovine

29.09.2015. 10:42 / Izvor: Akta.ba
Biciklijada za promociju Ćire i južne Hercegovine

Projekt ‘’Bicikliranjem kroz povijest’’ – Revitalizacija stare uskotračne pruge ‘’Ćiro’’, financira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II.

Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" uz financijsku potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju -  JICA, u nedjelju, 11.10.2015 godine, organizira biciklijadu u sklopu projekta "Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija uskotračne pruge Ćiro".

Ruta biciklijade proteže se trasom stare uskotračne željezničke pruge od mjesta Hutova u Općini Neum do špilje Vjetrenice u općini Ravno. Trasa biciklijade pretežno je ravničarska, vozit će se asfaltiranim dionicama, predviđene su kraće pauze pored starih željezničkih postaja, a u Ravnom je za sve sudionike osiguran besplatan ručak.  Nakon toga će se sudionici biciklijade uputiti prema Zavali, gdje će ih publicist Stanislav Vukorepa upoznati s poviješću Ćire i uskotračne pruge, nakon čega je predviđen obilazak špilje Vjetrenica. Zatim će uslijediti povratak biciklista prema Hutovu.  Za sve one koji su u slabijoj kondicijskoj spremi povratak će biti osiguran servisnim vozila koji će cijelo vrijeme pratiti biciklijadu.

Za sve sudionike biciklijade osigurani su prigodni darovi,a za prvih 100 prijavljenih i majice s vizualnim  identitetom biciklijade i samog projekta. 

Prijave za biciklijadu mogu se izvršiti putem/preko: "LINK Obrasca za prijavu"

Organizatori očekuju dolazak biciklista iz cijele BiH ali i susjednih zemalja, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Start biciklijade predviđen je ispred Osnovne škole u Hutovu, s početkom  u 11 sati, a polazak vozilima iz Mostara za Hutovo predviđen je u 9 sati.

Inače, projekt ‘’Bicikliranjem kroz povijest’’ – Revitalizacija stare uskotračne pruge "Ćiro", financira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II.

Projekt se provodi na području Hercegovine, u općinama Mostar, Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u općini Konavle (Republika Hrvatska). Trajanje projekta je 24 mjeseca, a njegovi su nositelji  Javno poduzeće "Vjetrenica" Popovo polje (Bosna i Hercegovina) i Općina Konavle (Republika Hrvatska).

Opći cilj projekta je doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude – biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom "Ćiro".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza