Za pomoć pri zapošljavanju

Projektom "EUzaZapošljavanje" osigurano 3,5 milijuna američkih dolara

25.01.2024. 12:58 / Izvor: Fena
zapošljavanje

Međunarodna organizacija rada (MOR) je u okviru projekta ''EUzaZapošljavanje'' u četvrtak u Mostaru održala informativni događaj.

Međunarodna organizacija rada (MOR) je u okviru projekta ''EUzaZapošljavanje'' u četvrtak u Mostaru održala informativni događaj povodom navedenog projekta, koji je usmjeren ka poboljšavanju socijalno-ekonomske situacije i životnih uvjeta teško zapošljivih osoba.

"Danas ćemo predstaviti našu komponentu bespovratnih sredstava u okviru projekta ''EUzaZapošljavanje''. Imat ćemo priliku prezentirati grant komponentu projekta, gdje će 3,5 milijuna američkih dolara biti utrošeno u mjere i programe koji imaju za cilj zapošljavanje teško zapošljivih kategorija", rekao je Amar Nuhanović, menadžer projekta ''EUzaZapošljavanje''.

Kako kaže, radi se o mladima, ženama iz ruralnih sredina, Romkinjama i Romima, osobama s invaliditetom i dugoročno nezaposlenim osobama.

"Ideja je da kroz ove grantove okupimo širi spektar aktera, udruge civilnog društva, privatne kompanije, ponuđače obuka, koji će u suradnji s institucijama tržišta rada provoditi integralne i inovativnije mjere aktivacije i zapošljavanja teško zapošljivih kategorija. Program predviđa tri komponente, redom aktivacija, obuka i razvoj vještina te sama podrška zapošljavanju i samozapošljavanju", naglašava Nuhanović.

Navedeni projekt financiraju EU i Švedska, a realizira MOR u BiH.

 Za ovaj projekt zainteresirana je Ragionalna razvojna agencija za Hercegovinu – REDAH iz Mostara čiji je direktor Ivica Sivrić kazao kako su došli da se pobliže upoznaju s ovim projektom.

"Sudjelovali smo u već jednom projektu, pri kraju smo i drugoga, a ovo je novi poziv u o kojemu je totalno drugačija situacija. Mi želimo određenoj populaciji izaći u susret i pomoći im pri zapošljavanju, obuci ili drugim stvarima. Došli smo da se pobliže upoznamo s ovim projektom, dosta toga će ovisiti i o partnerima i mogućnostima, a nama je cilj postići rezultate i efekte, kako bi se toj grupaciji nezaposlenih pomoglo u pronalaženju zaposlenja", je Sivrić.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je otvoren do 4. ožujka ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti