Na Bjelašnici Telemach Winterhana market & fun zona

24.12.2018. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Na Bjelašnici Telemach Winterhana market & fun zona

U okviru Telemach Winterhana market & fun zone sa kućicama i binom, moći ćete pronaći  vrhunske gastronomske delicije sa raznosvrsnim izborom internacionalne i domaće "street food" hrane.

Po uzoru na sve velike svjetske ski centre, Bjelašnica će ove godine, po prvi put organizovati kulturno-sportsku manifestaciju pod nazivom „Telemach Winterhana market & fun zona“. U periodu od 28. decembra 2018.  do 28. februara 2019. godine sve posjetioce  očekuje bogat gastro, sportski, rekreativni i zabavni sadržaj za cijelu porodicu.

Nastupi popularnih DJ-eva, hip-hop, pop i rock bandova, dječija igrališta, klizališta,  hokej teren, ski & snowboard škola/vrtić, QUAD & Snowmobile škole sigurne vožnje, samo su dio zanimljivih aktivnosti koje ćete pronaći na Bjelašnici, a koji su potpuno besplatni za sve goste.

Osim toga, u okviru Telemach Winterhana market & fun zone sa kućicama i binom, moći ćete pronaći  vrhunske gastronomske delicije sa raznosvrsnim izborom internacionalne i domaće „street food“ hrane, kao i suvenire i druge zanatske proizvode sa lokalnom i tradicionalnom metodom izrade, a sve po izuzetno povoljnim cijenama. U sklopu fun zone nalazit će se i dječiji paviljon u kojem će se svakodnevno organizovati igre, zabavne  aktivnosti te kreativne radionice uz nadzor odgajatelja. Također, za djecu će biti postavljen i hockey teren, kao i ski&snowboard škola u kojima će roditelji moći ostaviti djecu sa certificiranim učiteljima skijanja i bordanja, te sankalište sa snow rocketsima na kojima će biti organizovana mini takmičenja. 

U sklopu Winterhana programa očekuje vas, po prvi put na Bjelašnici „Red Bull Home – Run 2019“, zvanična EYOF 2019 fun zona, oficijelna zona utrke „Polaris snowmobiles endurance 2019“, oficijelna zona proglašenja pobjednika ski FIS CUP Ilidža 2019 i Born2Ski.

Na klizalištima za djecu od 5 do 18 godina, osim termina klizanja i škole klizanja, održavat će se i organizovane posjete učenika iz osnovnih škola širom BiH, te vesele zabave u organizaciji sponzora. U okviru besplatnih sportskih aktivnosti, djeca od 12 do 18 godina moći će prisustvovati školi hokeja, a očekuju vas i hokej turniri te mnoge zabavne igre, a u saradnji sa dječjom sportskom školom Proacademia djeca uzrasta od 5 do 8 godina moći će pohađati ski&snowboard školu. Posjetioci će također imati priliku testirati te naučiti osnove sigurne vožnje na  obezbjeđenom poligonu za QUAD & Snowmobile u saradnji sa američkim brandom Polaris.

Partneri i sponzori Telemach Winterhane market & fun zona 2019 su:  Općina Trnovo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, JP Sarajevo, ZOI 84, Telemach, Federalna Uprava Civilne Zaštite, EYOF, Red Bull Home Run, AS Holding-Oaza, Vispak, Klas, Maza, Smoki mini, Soko Štark, Dacia - Guma M, Polaris, Pirpa, Mahala hookah bar, Gelender, Stock BH, Zlatna rakija, Bavaria, AVS, LG, Stanić Trade, Hadžić gradnja, Yassa doo, Limsar, GMS Outdoor, Atomic,  Comprex d.o.o. i Config.

Medijski partneri: Radio Sarajevo, Akta.ba, ski.ba, bhsportlife, N1, Nova TV BH, Lilium Digital i LIFE.

Organizatori manifestacije su: Infinity Marketing Solutions, Teamm doo, UR Staza, New Event, i Underground rock club.

Dva mjeseca najbolje zabave su pred nama, stoga provedite ovu zimu na Bjelašnici i uživajte u brojnim, zanimljivim aktivnostima i događajima sa porodicom i prijateljima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza