13 izdanje

Lukavac Cement: Dan otvorenih vrata 2023 u znaku očuvanja okoliša​

17.09.2023. 19:25 / Izvor: Akta.ba

Pored kutka za bebe, animatorskih i karnevalskih igara, maskota, mađioničara, organiziran je i umjetnički kutak rezervisan za balerine.

U zelenom parku Lukavac Cementa u subotu 16. septembra održano je 13. izdanje Dana otvorenih vrata, tradicionalne manifestacije koja okuplja brojne građanke i građane Lukavca, Tuzle ali i šire. Ove godine posebna pažnja je posvećena ekološkim i kreativnim programima za djecu i mlade.

"Mnoge mališane je obradovala poučna i zanimljiva kreativna radionica „Uradi sam“ gdje su imali priliku da samostalno prave i boje predmete od cementa. Priredili smo i specijalnu eko radionicu „RecIGliRAnje“ sa željom da kroz spoznaju i istraživanje, igru i zabavu potičemo njihovu ekološku osviještenost. Mogli su saznati koliko je važno očuvanje našeg okoliša te da otpad nije smeće i da se može razdvajati, reciklirati i ponovno pametno iskoristiti“, istakao je član Uprave Lukavac Cementa Nihad Begić.

Pored kutka za bebe, animatorskih i karnevalskih igara, maskota, mađioničara, organiziran je i umjetnički kutak rezervisan za balerine, a za ljubitelja plesa mini disko.

S ciljem poticanja sportskog duha i zdravih životnih navika, u sklopu „Dana otvorenih vrata 2023“ odvijale su se sportske aktivnosti, turniri fudbala i odbojke. Uz roštiljadu, voćno osvježenje i prigodne poklone za svu djecu, ovogodišnja manifestacija Lukavac Cementa protekla je u ozračju dobre zabave, druženja i kreativnog učenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza