Objavili poziv za volontere

Općina Kakanj afirmiše stanovništvo na sadnju drveća i poklanja sadnice

26.02.2024. 12:26 / Izvor: Akta.ba
sadnice

Općina Kakanj je objavila Javni poziv za organizovanje volonterskih akcija sadnje sadnica na području općine Kakanj u periodu proljeće 2024 godine.

Općina Kakanj ovog proljeća planira pposaditi 632 sadnice drveća, a pomoći im mogu svi zainteresovani građani.  Objavili su Javni poziv za organizovanje volonterskih akcija sadnje sadnica na području općine Kakanj u periodu proljeće 2024 godine. 

Akcija je organizovana u sklopu obilježavanja 632. godine od prvog spominjanja Kaknja pozivamo vas da učestvujete u volonterskoj akciji „Zasadi drvo, zasadi svoj kiseonik, zasadi svoj hlad".

"Putem prijave na ovaj Javni poziv, možete uzeti aktivno učešće u volonterskoj akciji sadnje drveća/sadnica ispred škola, izletiša, naselja, u privatna dvorišta i na drugim prikladnim lokacijama. Ukoliko se sadnja vrši na javnim površinama ista će biti u saradnji sa nadležnim šumarskim preduzećem i Zavodom za planiranje i izgradnju općine Kakanj", naveli su u pozivu.

Cilj ovog Programa je afirmisanje stanovništva na sadnju drveća i povećanje lisne površine radi stvaranja preduvjeta za prečišćavanje zraka na području općine Kakanj ili u svom privatnom dvorištu.

Općina Kakanj je obezbjedila sadnice lipe, bagrema, jabuke, oraha i javor šećeraca.

"Za svakog prijavljenog volontera biti će dodijeljena po jedna sadnica", kazali su.

Prijaviti se možete do 20.03.2024. godine na e-mail adresu Općine Kakanj: samir.kulovic@kakanj.gov.ba, zatim direktno putem faksa broj: 032/771-802, telefon broj: 032/771-800, lokal 882 i sa naznakom - Prijava za učestvovaje u volonterskoj akciji „Zasadi drvo, zasadi svoj kiseonik, zasadi svoj hlad.“

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza