NLB Banka obilježila Svjetski dan štednje

31.10.2014. 14:27 / Izvor: eKapija.ba

Banka je za djecu pripremila interesantne prezentacije na temu značaja štednje uz promociju svojih štednih proizvoda i pripremila prigodne poklone.

NLB Banka d.d., Tuzla je danas, kao i prethodnih godina, obilježila Svjetski dan štednje, uz prigodne aktivnosti koje su već tradicionalno posvećene mlađoj populaciji u lokalnim zajednicama, a u cilju izgradnje i očuvanja svijesti o značaju štednje.

Uručenjem donacija ustanovama kojima je pomoć potrebna obezbjedila je opremu koja će unaprijediti kvalitet rada i boravka djece u Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, Zavodu za specijalno obrazovanje Mjedenica Sarajevo i Centru za djecu s posebnim potrebama »Los Rosales« Mostar i na taj način Banka je izrazila zahvalnost na ukazanom povjerenju lokalnim zajednicama u kojima djeluje. 

Banka je za djecu pripremila interesantne prezentacije na temu značaja štednje uz promociju svojih štednih proizvoda i pripremila prigodne poklone.  Djeca iz obdaništa Aladin Tuzla su saznala o značaju štednje na licu mjesta u prostorijama Banke u Tuzli, dok su zaposlenici Banke u Sarajevu i Mostaru odlučili da posjete OŠ Džemaludin Čaušević Sarajevo i IV Osnovnu školu Mostar.

Zaposlenici poslovnica Banke u Zenici, Srebreniku, Kalesiji, Sapni i drugim gradovima su također odlučili da prezentacije organizuju u predškolskim i školskim ustanovama kako bi upoznali što veći broj najmlađih sa značajem štednje. 

Iztok Gornik, direktor Banke kazao je da su građani svjesni značaja štednje što dokazuje i činjenica da u NLB Banci štednja kontinuirano raste, tako da sa 30.09.2014. godine iznosi 391 milion KM.

"Nastojimo uticati na štedne navike klijenata i upoznajemo ih sa mogučnošću da redovnim mjesečnim uplatama, bez većih odricanja, uz izuzetno povoljne uslove oročenja i stimulativnu kamatnu stopu, koja iz godine u godinu raste,mogu postići određene finansijske ciljeve, a svojoj djeci osigurati budućnost kakvu zaslužuju", kazao je Gornik. 

Razlozi za štednju u NLB Banci su prije svega stabilnost Banke, koja ima kontinuitet bankarstva dugog više od deset decenija i spada u vodeće finansijske institucije u Federaciji BiH, zatim kontinuiran rast štednje u zadnjih nekoliko godina, veoma raznovrstan asortiman štednih proizvoda, kao i konkurentne kamatne stope. Takođe, Banka je i članica programa osiguranja depozita, pri čemu štedne uloge klijenata dodatno osigurava Agencija za osiguranje depozita, saopćili su iz ove Banke. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza