Express Courier

Sveobuhvatna logistička rješenja i lanci opskrbe kroz UPS sistem (Foto)

17.02.2023 08:36:47

UPS SCS sistem omogućava da se više pojedinačnih logističkih procesa, sistema ili usluga, integrišu u jedan sveobuhvatan proces

Još od davne 1907. godine i osnivanja UPS kompanije, traje neprekidan proces usavršavanja usluge i pronalaženja optimalnih logističkih rješenja.

UPS je dugo godina prepoznatljiv po najkvalitetnijim uslugama brze pošte i dostave dokumenata i paketa po sistemu “od vrata do vrata” za više od 220 država i teritorija u svijetu.

Kako se globalna ekonomija sve više razvijala, a robna razmjena drastično povećala, nametnula se potreba za uspostavljanjem Sistema globalnog “lanca opskrbe”.

Zadatak takvog sistema je da pruži optimalnu logističku uslugu prilagođenu potrebama korisnika uz značajno smanjenje troškova i uštedu vremena.

UPS je i u ovom segmentu napravio značajan iskorak pa je svoje globalno prisustvo, razvijenu dostavnu mrežu i razvijene tehnološke mogućnosti, upotrijebio za uspostavljanje nove divizije odnosno UPS SCS sistema (UPS Suplay Chain Solution).

 

Kroz UPS SCS sistem se omogućava da se više pojedinačnih logističkih procesa, sistema ili usluga, integrišu u jedan sveobuhvatan proces. Kompanija Express Courier nudi kompletene usluge navedenih procesa.

Na taj način se kroz UPS SUPPLY CHAIN SOLUTIONS može odabrati opcija avio, brodskog ili drumskog transporta u kapacitetu i nivou usluge koja najviše odgovara u određenom slučaju ili određenom logističkom poduhvatu. Na raspolaganju su, između ostalog, sljedeće kombinacije transporta:

Od aerodroma do aerodroma

Od aerodroma do vrata

Od vrata do aerodroma

Od vrata do vrata

Odabirom dodatnih usluga u okviru UPS sistema (kao što je carinsko posredovanje, skladištenje i sl.) dodatno se unapređuje kompletan proces.

Odabir različitih tranzitnih vremena i nivoa usluge obzirom na hitnost pošiljke, dodatno proširuje mogućnosti za korisnike usluga UPS SCS.

Najsavremenija IT rješenja i On line alati (Flex Global View, On line tracking, Track by reference, My UPS…) nude mogućnost dobijanja bitnih informacija o statusu pošiljke u toku transporta, upravljanjem dostavom, izrade tranzitnih dokumenata, kreiranje vlastite baze i historije slanja pošiljki.

Zahvaljujući kompaniji Express Courier d.o.o., ovlaštenom zastupniku za UPS i UPS SCS, sve prethodno nabrojane mogućnosti su na raspolaganju i korisnicima u Bosni i Hercegovini, a njihov vrijedni tim će vam rado pružiti sve dodatne informacije o ovoj I svim drugim logističkim uslugama koje imaju u svom spektru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika