Nova A-Klasa mladenačka kao uvijek, ali odrasla i komforna kao nikad prije

08.08.2018 08:48:32

Unatoč sportskom izgledu novi model ima puno veću univerzalnu vrijednost.

Nova A-Klasa mladenačka kao uvijek, ali odrasla i komforna kao nikad prije. U potpunosti mijenja definiciju luksuznog u kompakt klasi. Sama A-Klasa svojim dizajnom nastavlja koncept Senzualne čistoće.

Unatoč sportskom izgledu novi model ima puno veću univerzalnu vrijednost. S više prostora i olakšanim ulazom na stražnju klupu može nositi epitet i obiteljskog vozila. Tome pridonosi i povećan obim prtljažnika koji je 29 l veći od prethodnog i sada iznosi 370 l.  Ipak je unutrašnjost doživjela najveću promjenu.

Nova klasa ima najnovije sustave pomoći u vožnji s podrškom za vozača, dajući mu najvišu razinu aktivne sigurnosti u ovom segmentu s funkcijama usvojenim iz S-klase. Po prvi put, A-klasa može voziti polu-autonomno u određenim situacijama. Nova A-klasa prvi je Mercedes-Benz model koji predstavlja potpuno novi multimedijski sustav MBUX - Mercedes-Benz User Experience.

Jedinstvena značajka ovog sustava je njegova sposobnost učenja zahvaljujući umjetnoj inteligenciji. MBUX može biti individualiziran i prilagođen korisniku. Stoga stvara emocionalnu vezu između vozila, vozača i putnika.

I na kraju malo o motorima koji će pokretai novi model A-Klase: Pri lansiranju biti će dostupne 3 verzije: A 200 (120 kW / 163 KS) s 7G-DCT mjenjačem s dva kvačila ili ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, A 250 sa 7G-DCT (165 kW / 224 PS), kao i A 180 d sa 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke (85 kW / 116 KS).

Auto-Lijanovići d.o.o. Mostar - Ovlaštena prodaja i servis Mercedes-Benz vozila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika