Bicom Systems među top 20 utjecajnih kompanija iz oblasti Unified Communications

21.05.2021 09:31:39
Bicom Systems među top 20 utjecajnih kompanija iz oblasti Unified Communications

Bh. kompanija Bicom Systems je protekle sedmice uvrštena u top 20 utjecajnih kompanija na svijetu iz oblasti „Unified Communications“.

Bh. kompanija Bicom Systems je protekle sedmice uvrštena u top 20 utjecajnih kompanija na svijetu iz oblasti „Unified Communications“ rješenja, među kojima se nalaze i svjetske kompanije Google, Cisco, Microsoft..

Godišnji izvještaj koji je objavila Onalytica, marketing platforma sa sjedištem u New York-u, donosi listu utjecajnih pojedinaca i kompanija čija se komunikaciona rješenja koriste širom svijeta. Pored zvučnih imena brendova za koje znamo već decenijama, na listi se našla i bh. kompanija Bicom Systems sa svojim globalno konkurentnim proizvodima.

Bicom System se bavi kreiranjem i razvojem telekomunikacijskih softwera, a klijenti su im kompanije sa svih kontinenata. Softweri "PBXware", "gloCOM" i "SERVERware" vam možda ne zvuče toliko poznato, ali su veoma bitni i neophodni za funkcionisanje i komunikaciju velikog broja uspješnih kompanija. Najviše ih je registrovano u SAD-u. Koliko su ovi proizvodi priznati i traženi na globalnom tržištu, najbolje ilustruje činjenica da ih koriste KFC, Dell, vlade nekih zemalja, ali i brojne uspješne kompanije iz svih biznis sektora. Zanimljivo je da svaki od ovih proizvoda kreiraju, razvijaju i svakodnevno unapređuju mladi i talentovani programeri iz BiH.

Pojam objedinjene komunikacije (UC) opisuje integraciju različitih komunikacijskih alata za bržu i lakšu komunikaciju. UC uključuje usluge poput trenutnih poruka, audio, video i web konferencija, dijeljenje ekrana, podataka i sl. Uz pomoć rješenja za objedinjene komunikacije, klijenti imaju mogućnost ujediniti svoju komunikaciju, koja u tom slučaju pojačava efikasnost i produktivnost zaposlenih, poboljšava saradnju između različitih odjeljenja i regija, kao i udaljene i mobilne uslove rada. Budući da je globalna pandemija Covid-19 ubrzala rast tehnoloških sektora te otežala ‘normalne’ uslove rada, ova vrsta komunikacijskih rješenja je dobila ogroman značaj u poslovanju širom svijeta.

Onalytica je proteklih deset godina kreirala izvještaje za utjecajne kompanije i pojedince u različitim sektorima, a u isto vrijeme povezivala brendove sa zajednicama influensera. Utjecajni stručnjaci se odabiru pomoću Onalytica 4R metodologije (doseg, rezonanca, relevantnost i referenca). Kvantitativni podaci se provlače kroz LinkedIn, Twitter, lične blogove, YouTube, Podcast, Forbes kanale i slično.

Nakon još jedne uspješne poslovne godine, kompanija Bicom Systems nastavlja sa razvojem proizvoda i osvajanjem novih tržišta. U BiH imaju urede u Sarajevu, Zenici i Tuzli, u kojoj radi najveći broj programera. Marketing odjel se nalazi u Kanadi, dok su prodajni timovi i uredi rasprostranjeni u Velikoj Britaniji, Francuskoj, SAD-u, Južnoj Africi i Italiji.

Bicom Systems je u stalnoj potrazi za IT profesionalcima, te ima nekoliko otvorenih pozicija. Konkursi su dostupni na linku ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak