BH učesnici regionalne kampanje SOS Dječijih sela IT4SOS "obišli" planetu Zemlju

10.11.2022 13:50:23
IT4SOS sos dječija sela bih planeta zemlja co2 mistral symphony dccs bicom systems

Timovi su do danas vozeći bicikl, pješačeći i trčeći prešli nevjerovatnih 49.356,71 km, napravivši 1.283,27 t uštede u emisiji CO2. Poređenja radi, kilometri koje su prešli jednaki su obilasku planete Zemlje.

Povodom završetka regionalne društveno odgovorne kampanje IT4SOS u SOS Dječijem selu Sarajevo organizovana je dodjela zahvalnica za kompanije učesnice projekta. Tokom četiri mjeseca uposlenici IT kompanija iz BiH Mistral, Symphony, DCCS i Bicom Systems prelazeći zelene kilometere, zabilježene aplikacijom Challenger, osigurali su vrijednu donaciju za dvije porodice iz SOS Dječiijih sela u BiH.

Timovi četiri sjajne kompanije su do danas vozeći bicikl, pješačeći i trčeći prešli nevjerovatnih 49.356,71 km, napravivši 1.283,27 t uštede u emisiji CO2. Poređenja radi, kilometri koje su prešli jednaki su obilasku planete Zemlje i dodatno putanji kao od Sarajeva do Mandalaya u Mijanmaru.

“Oslanjajući se na vrlo ugodnu i plodonosnu višegodišnju saradnju sa organizacijom SOS Dječija sela u BiH, bez razmišljanja smo se odazvali na poziv da budemo dio inovativne IT4SOS inicijative, rame uz rame sa još nekoliko velikih IT kompanija u BiH. Iznimno smo ponosni na činjenicu da su Mistral uposlenici bili najbrojnija ekipa, kao i na to da su zajedničkim trudom prešli gotovo 20.000 kilometara. Osim što nas je motivisala da se više krećemo i time manje zagađujemo zrak, aplikacija Challenger nam je omogućila da pomognemo u prikupljanju sredstava za one kojima su najpotrebnija. Incijative SOS Dječijih sela su zaista nevjerovatne, jer iznova privlače i povezuju ljude na najbolji mogući način” poručili su iz kompanije Mistral.

Kampanju je podržao i duogogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH kompanija Symphony.

"Symphony već dugi niz godina ima priliku i privilegiju da sarađuje sa SOS Dječijim selima u BiH. Kroz niz zajedničkih aktivnosti, uspjeli smo da povežemo našu viziju da budemo pokretači promjena i razvoja lokalnih zajednica i cilj SOS Dječijih sela da kreiraju jednake prilike za djecu i mlade bez roditeljskog staranja. Čestitamo svim Symphony uposlenicima na njihovom doprinosu i angažmanu tokom trajanja IT4SOS kampanje te se zaista nadamo se da ćemo i naredne godine imati priliku biti dio istog pokreta”, kažu iz kompanije Symphony.

Dijelom kampanje bila je i kompanije DCCS iz Tuzle u kojoj smatraju da “Projekat IT4SOS zaista je fantastičan način da kompanije doprinesu zajednici, a ujedno, kroz zajednički poduhvat, motivišu svoj kolektiv za zdraviji način života i humanost. Pružiti podršku IT4SOS projektu, sa fokusom na pomoć najranjivijim kategorijama , uticati na bolju budućnosti za djecu i mlade bez roditeljskog staranja, je zaista poseban osjećaj i drago nam je da smo imali čast biti dio ovakvog projekta”, poručili su.

Zahvalnice za odlične rezultate uručene su i predstavnicima kompanije Bicom Systems. “Bila nam je izuzetna čast biti dio IT4SOS kampanje, te smo sretni što smo na ovaj način podržali SOS Dječija sela u BiH. Naše kolegice i kolege su se rado odazvale ovom projektu i u proteklim mjesecima ostvarili odlične rezultate. Vjerujemo da se udruživanjem snaga mogu ostvariti značajni uspjesi u zajednici, a ovaj projekat je i pokazatelj toga”, izjavili su.

Nakon ceremonije dodjele zahvalnica učesnike su ugostile porodice iz SOS Dječijih sela u BiH. Upravo je druženje sa djecom i mladima bio najemotivniji dio događaja i prilika za IT stručnjake da upoznaju one za koje su prešli sve kilometre.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH posvećena je zdravom rastu i razvoju svakog djeteta jednako kao što su IT kompanije predane dobrobiti i razvoju svojih uposlenika. Upravo zato kampanja IT4SOS imala je za cilj integrisati nekoliko ključnih društveno odgovornih segmenata: brigu o uposlenicima i njihovom zdravlju, brigu o okolišu i brigu o djeci bez roditeljskog staranja. Uz iznimnu posvećenost humanoj misiji zajednički cilj uspješno je i ostvaren.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi