pravilnik o kontnom okviru

Digitalni kutak

Obavještenje za korisnike Imel pravilnika o kontnom planu

Kontni plan je slobodan registar koji se može korisnički ažurirati.

13.12.2021 08:46:02 / Izvor: Akta.ba

Shodno izmjenama pravilnika o kontnom planu, koji stupa na snagu 01.01.2022. godine, Imel obavještava da u programu neće biti novog update-a. Kontni plan je slobodan registar koji se može korisnički ažurirati. Nove bilansne pozicije možete dodati i izmjeniti u trenutnoj verziji programa.

Olakšica koju su u programu napravili je import novog sintetičkog kontnog plana koji će dodati nove stavke i izmjeniti nazive postojećih ukoliko je to prihvatljivo za trenutnu strukturu kontnog plana.

Važno je napomenuti da je u programu zajednički registar kontnog plana za sve poslovne godine koje nisu zaključene. Iz Imel-a preporučuju da se ne rade nikakve izmjene u 2022. godini dok se ne zaključi poslovna godina 2021. kao i ostale poslovne godine.

Ukoliko su vam potrebne konsultacije za ovaj dio, pošaljete zahtjev kako bi blagovremeno planirali termine.

Bliži se kraj godine i iz Imel-a napominju da je potrebno odraditi Kreiranje baze nove poslovne godine. Ukoliko želite da to Imel odradi, molimo vas da pošaljete zahtjev na mail: software@imel.ba.

Vaš Imel tim

PODIJELI:
TAGOVI: #Imel #pravilnik o kontnom planu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak