Kontrola pristupa

Ne pravite greške - Pouzdajte se u DSC!

10.02.2023 07:55:16
DSC kontrola pristupa

Bez obzira da li su vaše potrebe jednostavne ili kompleksne, možete se pouzdati u DSC rješenja sistema za kvalitetnu kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena

Bez obzira da li su vaše potrebe jednostavne ili kompleksne, možete se pouzdati u DSC rješenja sistema za kvalitetnu kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena uz pomoć kojih ćete bitno skratiti količinu potrebnog vremena za pripremu vremenskih izvještaja za platne liste, poboljšati upravljanje ljudskim resursima, smanjiti broj grešaka i na efikasan način upravljati troškovima radne snage.

Kontrola pristupa i evidencija radnog vremena

Terminali kontrole pristupa za identifikaciju osoba najčešće koriste čitače magnetskih, bar-kod, beskontantnih i smart kartica, dok se za pristup prostorijama i objektima koji spadaju u kategoriju prostora visokog stepena rizika u posljednje vrijeme uobičajeno koriste biometrijske metode sa kombinacijom tastatura i biometrijskih čitača (verifikacijom otiska prsta ili skeniranjem irisa oka). Napominjemo da se kontrola i autorizacija pristupa također može primjenjivati i na vozilima koja imaju ugrađen poseban predajnik, tako da se približavanjem čitaču ugrađenom u kolovoz mogu otvarati ulazno-izlazne rampe, garažna vrata, vrata skladišta, rampe parkirnog prostora i sl.

Kompletan sistem kontrole moguće je povezati sa računarom koji, osim što nadgleda rad sistema i kreira izvještaje o korisnicima, može da upravlja rasvjetom, klimatizacijom i liftovima, te preduzima i druge neophodne akcije u skladu sa zahtjevima i potrebama korisnika.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak