Kako spriječiti provale u poslovne objekte?

12.12.2022 08:18:57
Agencija DSC provale u poslovne objekte

Razmislite o traženju pomoći od stručnih i ovlaštenih firmi za provođenje mjera fizičke i tehničke zaštite.

Provalne krađe su najrasprostraniji oblik teških krađa. Pomno se planiraju i odabiru objekti koji su slabo zaštićeni i u kojima se nalazi vrijedna roba.

Mišljenje koje prevladava da su za kvalitetno provođenje mjera zaštite imovine potrebna značajna novčana ulaganja samo dijelom imaju svoje opravdanje. Razmjer vrijednosti imovine koja se štiti i vrijednosti  ulaganja u mjere zaštite mogu biti i predmet dugoročnog planiranja pametnog poslovanja.

Preporuka: Razmislite o traženju pomoći od stručnih i ovlaštenih firmi za provođenje mjera fizičke i tehničke zaštite.

U slučaju da do provale ili krađe dođe ništa ne dirajte, pozovite policiju i prepustite joj da pronađe korisne tragove. Za to vrijeme razmislite šta ste to propustili i čime ste lopovu olakšali posao!

Agencija DSC Sarajevo - Vaša imovina naša briga

Agencija za zaštitu ljudi i imovine DSC d.o.o. Sarajevo je kao Centar za elektronsku zaštitu i nadzor objekata osnovana početkom 1999. godine, sa osnovnom djelatnošću kontinuiranog nadzora instaliranih alarmnih sistema i njihovog servisiranja po načelu 24 sata dnevno svih 365 dana u godini, kao i interventnog izlaska na lokalitet štićenog prostora promptno po prijemu alarmnog signala provale, prepada, požara i/ili detekcije zemnog gasa.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Odbrana i sigurnost