AENO čistač na paru

Dokle ćete čistiti kuću krpama i štetnim hemikalijama?

04.04.2023 07:52:36
Imtec AENO čistač na paru

Kako bi sve površine u svom očistili domu brzo i učinkovito, dobro će vam doći čistač na paru.

Ponekad vam se čini da nema kraja čišćenju i da vam za sve površine u domaćinstvu treba puno vremena, hemikalija i krpa? Kako bi sve površine u svom očistili domu brzo i učinkovito, dobro će vam doći čistač na paru. Ovaj uređaj pomoći će vam da u tren oka očistite tepihe, zavjese, kuhinjske površine pa čak i stakla. Puno prednosti koje proizlaze iz korištenja parnog čistača da ćete se zapitati kako još uvijek niste nabavili parne čistale iz Imtec AENO ponude.

Prvi parni čistač pojavio se na tržištu početkom 2000-ih godina. U početku su bili poprilično skupi i nisu bili široko dostupni, ali su postali popularni među profesionalnim čistačima i onima koji su željeli temeljito očistiti podove bez korištenja hemikalija.

Od tada su parni čistači postali sve popularniji u domaćinstvima, a cijene su im se smanjile kako su se proizvodni procesi poboljšavali i konkurencija na tržištu povećavala. Danas postoje brojni modeli čistača na paru.

U Imtec ponudi uvrstili su par noviteta u svijetu čistača na paru koji se ističu po načinu rada, elegantnom dizajnu i jačini pare. AENO Steam Mop SM2 je parni čistač za čišćenje podova koji koristi paru pod velikim pritiskom za uklanjanje mrlja i prljavštine. Ovaj model ima ugrađeni filter za vodu koji pomaže u uklanjanju nečistoća iz vode, što može pomoći u produženju životnog vijeka uređaja. Također, AENO Steam Mop SM2 ima i rezervoar za aromatično ulje koji omogućava korisnicima da dodaju svoj omiljeni miris u vodu, što može pomoći u stvaranju osvježavajućeg i ugodnog mirisa u prostoriji.

Ovaj model također ima snagu od 1200W što omogućava brzo zagrijavanje vode. Parna glava ima mikrofiber krpu koja pomaže u uklanjanju prašine i prljavštine, a korisnik može kontrolirati jačinu pare pomoću postavki snage pare.

Pročitajte i nekoliko ključnih prednosti čistača na paru, koji ih izdvajaju od ostalih uređaja za čišćenje:

  • Parni čistači koriste vodenu paru kako bi uklonili prljavštinu i mrlje sa podova. Para pod velikim pritiskom prodire duboko u pukotine i otvore na podu, omogućavajući temeljito čišćenje bez korištenja hemikalija.
  • Osim čišćenja, parni čistači također mogu pomoći u dezinfekciji podova. Toplina pare ubija bakterije i viruse, što može biti posebno korisno u domovima sa malom djecom ili kućnim ljubimcima.
  • Korištenje parnih čistala može uštedjeti vrijeme i novac. Budući da koriste samo vodu i ne zahtijevaju korištenje dodatnih hemikalija za čišćenje, korisnici mogu uštedjeti novac na dugoročnoj osnovi.
  • Parni čistači su korisni za osobe koje pate od alergija ili respiratornih problema. Vodena para ne emituje štetne mirise ili pare koje mogu iritirati dišne puteve.
  • Neki modeli čistača na paru imaju napredne karakteristike, poput ugrađenih spremnika za vodu i mogućnosti podešavanja snage pare, kako bi se prilagodili različitim vrstama podova i nivoima prljavštine.
  • Važno je redovito održavati parni čistač kako bi se spriječio rast bakterija ili plijesni u unutrašnjosti uređaja. Korisnici bi trebali pratiti upute za održavanje proizvođača i redovito mijenjati filtre ili druge zamjenjive dijelove.
  • Čistači na paru su obično lakši od tradicionalnih usuivača ili mopova, što može olakšati čišćenje i smanjiti stres na zglobovima i leđima korisnika.

Imtec AENO ponudu malih kućanskih aparata možete pogledajte OVDJE.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Imtec na besplatni info broj 0800 223 38 ili pišite na e-mail webprodaja@imtec.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak