Transparentnost finansijskih transakcija

Sve što trebate znati o fiskalizaciji!

09.08.2023 08:53:05
Imtec fiskalizacija

Kao jedan od lidera u oblasti fiskalizacije, Imtec ima značajan doprinos u modernizaciji poslovanja i omogućavanju poštenih trgovinskih aktivnosti.

Fiskalizacija predstavlja sistem elektronskog evidentiranja poslovnih transakcija i izdavanja fiskalnih računa krajnjem kupcu. Ovaj postupak ima ključnu ulogu u održavanju transparentnosti, borbi protiv sive ekonomije i omogućavanju adekvatnog oporezivanja propisanog zakonom. Kao jedan od lidera u oblasti fiskalizacije, Imtec ima značajan doprinos u modernizaciji poslovanja i omogućavanju poštenih trgovinskih aktivnosti.

Šta je fiskalizacija i kako funkcioniše?

Fiskalizacija je proces elektronskog beleženja svih finansijskih transakcija u realnom vremenu putem fiskalnih uređaja, čime se osigurava da svaka transakcija bude transparentna i vidljiva poreskim organima. Ovaj sistem omogućava automatsko generisanje fiskalnih računa i njihovo slanje nadležnim institucijama kako bi se olakšala kontrola i oporezivanje poslovnih subjekata.

Važnost fiskalizacije u poslovanju

Fiskalizacija ima ključan uticaj na različite aspekte poslovanja, kao što su:

Smanjenje sive ekonomije: Implementacija fiskalizacije doprinosi smanjenju sive ekonomije i nelegalnih poslovnih aktivnosti. Ovo omogućava fer konkurenciju među poslovnim subjektima i podržava zdrav rast privrede.

Povjerenje kupaca: Kupci imaju veće povjerenje u prodavce koji izdaju fiskalne račune, jer znaju da je transakcija registrovana i da mogu ostvariti prava na garanciju i povrat novca.

Pravilno oporezivanje: Fiskalizacija omogućava tačno evidentiranje poslovnih prometa i omogućava državnim organima da pravilno oporezuju poslovne subjekte, čime se osigurava prihod za državu i unapređuje javni sektor.

Imtec – Vaš partner u fiskalizaciji

Kompanija Imtec pruža sveobuhvatna rešenja kako bi pomogla svojim klijentima u postizanju fiskalne usaglašenosti i efikasnosti. Naša ponuda uključuje različite fiskalne uređaje i softverske aplikacije koje zadovoljavaju potrebe različitih industrija i veličina kompanija.

Prednosti korištenja fiskalnih uređaja iz Imtec ponude:

  1. Napredna tehnologija: Fiskalni uređaji koje nudi Imtec od proizvođača Tring, Config i Kimtec, koriste najnoviju tehnologiju, što omogućava brže i preciznije evidentiranje transakcija.
  2. Prilagodljivost: Uređaji su prilagodljivi različitim poslovnim modelima, što omogućava efikasno funkcionisanje u različitim okruženjima.
  3. Pouzdanost i sigurnost: Naši fiskalni uređaji obezbeđuju pouzdanost i sigurnost u zaštiti podataka, čime se smanjuje rizik od neovlaštenih pristupa i gubitka informacija.

Podrška klijentima

Imtec ne samo da pruža kvalitetne fiskalne uređaje od proizvođača Tring, Config i Kimtec, već pruža i kontinuiranu podršku našim klijentima. Naš tim stručnjaka je tu da pomogne u implementaciji i održavanju sistema fiskalizacije, kao i da odgovori na sve zahteve i pitanja klijenata, a najbolja referenca za to je mreža održavanja u kojoj se nalazi preko 3000 fiskalnih uređaja od naših klijenata.

Fiskalizacija je ključni element modernog poslovanja koji osigurava transparentnost, fer konkurenciju i pravilno oporezivanje. Imtec pruža visokokvalitetne fiskalne uređaje i podršku klijentima kako bi osigurala njihovu usaglašenost sa zakonskim regulativama i omogućila im uspešno i pošteno poslovanje. Fiskalizacija je investicija koja se isplati, a Imtec je vaš pouzdan partner u ovom ključnom procesu.

Više o IMTEC ponudi, vrsti uređaja i propratnoj opremi možete pogledati OVDJE

Ukoliko trebate dodatne informacije kontaktiraj na broj 033 688 002, putem e-mail-a prodaja@imtec.ba ili posjeti najbližu Imtec poslovnicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak