Digitalno obrazovanje

Transformišite učenje stranih jezika sa smartclass platformom

06.11.2023 09:20:32
Imtec smartclass platforma

Jedna od istaknutih prednosti AI u jezičkom obrazovanju je njena sposobnost da kreira personalizovane puteve učenja za učenike

Imtec je kompanija koja je bitan dio svog poslovanja posvetila digitalnom obrazovanju i ulaganju u razvoj obrazovnog sektora. U traženju vrhunskih rješenja prepoznali su Robotel Smartclass kao jednu od najboljih jezičkih platformi i odlučili je ponuditi obrazovnom sektoru u svrhu lakšeg učenja stranih jezika. U narednim redovima objasnit će kako AI pomaže i olakšava ove procese. 

U digitalnom dobu, tehnologija se neprimjetno utkala u svaki aspekt naših života, a samim tim ni obrazovanje nije izuzetak. Jedno polje koje je imalo značajne koristi od tehnološkog napretka je učenje stranih jezika. Sa pojavom umjetne inteligencije (AI), nastavnici i učenici podjednako doživljavaju transformaciju u nastavi jezika i metodama podučavanja jezika. Hajde da istražimo kako AI revolucioniše obrazovanje jezika i poboljšava iskustvo učenja kako za edukatore, tako i za učenike.

1. Personalizirani putevi učenja:

Jedna od istaknutih prednosti AI u jezičkom obrazovanju je njena sposobnost da kreira personalizovane puteve učenja za učenike. Platforme koje pokreće AI mogu analizirati učenikove snage, slabosti, tempo učenja i preferirane stilove učenja kako bi dizajnirali prilagođene nastavne planove i programe. Ovaj prilagođeni pristup osigurava da svaki učenik dobije najefikasnije instrukcije, pomažući mu da napreduje brže i efikasnije.

2. Trenutne povratne informacije i procjena:

AI pruža trenutne povratne informacije o zadacima, vježbama i ocjenjivanjima. Ova trenutna povratna informacija je od neprocjenjive važnosti za one koji uče jezik jer im pomaže da isprave greške u realnom vremenu, pojačavajući proces učenja. Nastavnici također mogu uštedjeti značajno vrijeme oslanjajući se na AI za procjenu zadataka, omogućavajući im da se više usredsrede na izradu zanimljivih planova lekcija, pružanje podrške jedan na jedan učenicima koji imaju poteškoća i pregledavanje otvorenih zadataka pisanja ili govora kako bi učenicima pružili važne povratne informacije.

3. Obrada prirodnog jezika (NLP) za jezičku praksu:

Tehnologije za obradu jezika koje pokreće umjetna inteligencija omogućile su studentima da se uključe u smislenu jezičku praksu. Chatbotovi i virtuelni jezički partneri opremljeni NLP mogućnostima mogu uključiti studente u razgovore, simulirati upotrebu jezika u stvarnom svijetu i ispraviti greške, poboljšavajući tako tečnost i komunikacijske vještine.

Ukoliko želite da saznate više informacija, za nastavak ovog bloga kliknite OVDJE

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak