Dodijeljene stipendije društveno aktivnim studenticama

22.02.2022 08:37:46
Nahla Tignum stipendije

Zahvaljujući donatorkama iz Bosne i Hercegovine i inostranstva i ove godine su prikupljena sredstva i dodijeljene stipendije za vrijedne društveno aktivne studentice, članice Nahlinog kluba mladih Tignum

Zahvaljujući donatorkama iz Bosne i Hercegovine i inostranstva i ove godine su prikupljena sredstva i dodijeljene stipendije za vrijedne društveno aktivne studentice, članice Nahlinog kluba mladih Tignum. Simbolično, u sedmici u kojoj se obilježava Međunarodni dan djevojaka i žena u nauci, dodijeljeno je 6 stipendija vrijednim budućim naučnicama.

“U Nahli, kad god smo u prilici, kroz različite vidove edukacije, podrške i ohrabrenja nastojimo doprinijeti dodatnom usavršavanju kvalitetnih pojedinki, budućih ekspertica u različitim poljima nauke u Bosni i Hercegovini. Kroz rad s mladima trudimo se kod njih razvijati potrebu za društveno korisnim radom, proaktivnom i korektivnom akcijom u njihovoj užoj i široj zajednici.

Posebno smo sretni kad, uz vašu pomoć, uz sve to uspijemo poboljšati i životni standard angažiranih i perspektivnih studentica osiguravanjem stipendija koje im olakšavaju svakodnevne izazove u ključnoj fazi kada uče i razvijaju svoje potencijale”, poručuju iz Nahle.

I ove godine Nahla nastavlja dugogodišnju praksu stipendiranja studentica koje kroz svoj angažman donose vrijednost više u okruženje u kojem žive. Simbolično, u sedmici u kojoj se obilježava Međunarodni dan djevojaka i žena u nauci, dodijeljeno je 6 stipendija vrijednim budućim naučnicama, studenticama medicine, zdravstvenih studija, sporta i tjelesnog odgoja te saobraćaja i komunikacija.

Ako želiš u našem društvu ostaviti vlastiti trag trajnog dobra i posijati sjeme pozitivnih promjena kod budućih generacija, postani i ti dio Nahline mreže podrške društveno aktivnim studenticama na neki od sljedećih načina:

1. Uplati iznos od 20, 40 ili 60 KM (10, 20 ili 30 eura), u skladu s mogućnostima, kao doprinos Nahlinom programu stipendiranja. Sredstva pristigla na ovaj način bit će raspoređena na mjesečne stipendije koje dodjeljujemo društveno aktivnim studenticama.

2. Uplati jednu mjesečnu stipendiju u iznosu od 100 KM (50 eura).

3. Uplati godišnju stipendiju u iznosu od 1000 KM (500 eura) za jednu studenticu.

PODIJELI:
TAGOVI: CEI Nahla kluba mladih Tignum

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi