Besplatni programi i usluge za djecu bez jednog ili oba roditelja

22.12.2021 08:53:02
CEI Nahla podrška djeci bez jednog ili oba roditelja

CEI Nahla u cilju podrške djeci bez jednog ili oba roditelja i pružanja poticajnog okruženja za razvoj njihovih potencijala nudi set besplatnih programa i usluga

Djeca nemaju mogućnost izbora okolnosti u kojima će odrastati, a odrastanje bez jednog roditelja ili čak bez oba, postaje sve češća pojava u savremenom društvu. Dodatni rizici kojima su izložena djeca iz takvih porodica bez svoje krivnje stavljaju pred društvo obavezu kontinuirane brige o njihovom mentalnom zdravlju, njihovoj socijalizaciji i pružanju poticajnog okruženja za njihov optimalni psihosocijalni razvoj.

CEI Nahla u cilju podrške djeci bez jednog ili oba roditelja i pružanja poticajnog okruženja za razvoj njihovih potencijala nudi set besplatnih programa i usluga:

KOŠNICA ZNANJA – kreativno-razvojni program za djecu od 4 do 6 godina, usmjeren na socio-emocionalni, spoznajni, tjelesni i psihomotorni razvoj te razvoj govora, komunikacije, izražavanja i kreativnosti. Ovaj mjesečni program se održava u dva termina jutarnji: 9-13h i popodnevni: 13-17h, svaki radni dan.

KRETIVNO-EDUKATIVNE RADIONICE za djecu uzrasta od 4 do 8 godina koje se povremeno održavaju u Nahlinoj igraonici “Medena kućica” poslije 17h. Detaljan program radionica se objavljuje 10 dana prije početka radionica.

LOGOPEDSKO SAVJETOVALIŠTE – logopedske terapije u Nahli podrazumijevaju profesionalan i prilagođen pristup s ciljem rješavanja izazova vezanih za dječiji govor i komunikaciju.

PSIHOLOŠKO SAVJETOVALIŠTE za djecu i roditelja ili staratelja.

Prijava putem PRIJAVNOG FORMULARA do popune mjesta. Jedno dijete se može prijaviti na jedan program/uslugu.

Napomena: Programi i usluge su namijenjeni djeci čiji su jedan ili oba roditelja umrli, a za dokazivanje statusa potrebno je priložiti smrtni list.

Period korištenja programa/usluge zavisi od broja prijavljenih kandidata/kandidatkinja u skladu sa raspoloživim kapacitetima centra.

PODIJELI:
TAGOVI: CEI Nahla podrška djeci

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje