BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres

02.02.2018 13:43:08
BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres

Stipendije su dodjeljene učenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje...

Erna Mešan, odlična učenica četvrtog razreda Ekonomske škole u Kupresu jedna je od 17- ero učenika iz ove općine koja je dobitnica stipendije Bosna Bank International (BBI). Stipendije su dodjeljene učenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje, a sredstva je obezbjedila BBI banka iz svog "Charity fonda" na molbu dobrotvornog društva "Merhamet" ove općine.

Erna koja je sa svojom ekipom, osvojila prvo mjesto na kantonalnom i državnom takmičenju iz poduzetništva planira studirati arhitekturu ili ekonomiju.

"Zahvalna sam BBI banci i "Merhametu",  ova sredstva će mi dobro doći.

Planiram štedjeti kako bi upisala fakultet. Željela bi studirati arhitekturu ili ekonomiju i poduzetništvo jer me to jako zanima"; kaže Erna, koja živi sa roditeljima i trojicom braće.

Stipendije učenicima uručio je Dino Selimović direktor Marketinga i komunikacija Bosna Bank International.

"BBI banka od svog osnivanja na različite načine stipendira učenike i studente iz Bosne i Hercegovine. Kao društveno-odgovorna institucija želimo dati svoj doprinos društvu u kojem poslujemo. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje i edukaciju investicija koja dugoročno daje profit", izjavio je Selimović, poručivši dobitnicima stipendija da nastave vrijedno učiti i usavršavati svoja znanja. On je dodao kako će Filijala BBI banke iz Bugojna kroz povoljne finansijske linije, naročito Tursku finansijsku liniju podržati povratnike u Kupres kako bi razvili samoodržive projekte i na taj način izdržavali svoje porodice. Naime, povratnici u Kupres najvećim dijelom su nezaposleni i obavljaju samo sezonske poslove i bave se poljoprivredom i stočarstvom.

Safet Pilić, predsjednik dobrotvornog društva "Merhamet", Kupres,  zahvalio se BBI banci naglasivši kako je za ljude sa ovog područja, osim materijalne podrške veoma važno da znaju da nisu zaboravljeni i da imaju način i mogućnost kako da na svojoj zemlji pokrenu poljoprivrednu proizvodnju.

PODIJELI:
TAGOVI: BBI banka stipendije Merhamet

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi