Općina Hadžići dodijelila plastenike socijalno ugroženim porodicama

20.06.2019 07:47:46
Općina Hadžići dodijelila plastenike socijalno ugroženim porodicama

Općna Hadžići i njemačka nevladina organizacija ASB dodijelili su 15 plastenika socijalno ugroženim porodicama ove općine.

Općna Hadžići i njemačka nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) dodijelili su 15 plastenika socijalno ugroženim porodicama ove općine. Ugovore su danas u zgradi Općine Hadžići potpisali načelnik Hamdo Ejubović, predstavnici ASB BiH, predstavnici Centra za socijalni rad Hadžići i aplikanti. Plastenici su dodijeljeni: Birdžo Suadi, Kalember Nedžadu, Hasičić Ekremu, Krčalo Taibu, Tinjak Emiru, Brdar Rami, Tabak Ragibu, Huseinović Aldinu, Čiko Ramizi, Pačo Rašidi, Selimović Ziji, Kadrić Mustafi, Avdić Ramizi i JU „Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine“ Pazarić.

"Čestitam svima. Nadam se da ćete na ovaj način makar malo popraviti stanje vaših kućnih budžeta. Ono što još možete očekivati od nas je da finansiramo stručnu obuku o načinu rada i eksploatacije plasteničkih proizvoda. Na vama je da vrijedno radite. Mi ćemo uskoro objaviti još jedan poziv za dodjelu plastenika, međutim način finansiranja će biti drugačiji gdje će budući korisnici imati finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto od cijene plastenika. Želim vam rodne godine" kazao je načelnik Ejubović.

Ukupna vrijednost projekta dodjele plastenika iznosi 30.000 KM, od čega je Općina izdvojila 12.000 KM, a ostatak njemačka organizacija. Listu aplikanata je predložio Centar za socijalni rad Hadžići. Ovo je treći projekat koji nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund zajednički realizuje sa Općinom Hadžići.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi