Potpisani sporazumi za dodjelu 30 visokosteonih junica i 20 plastenika

17.03.2022 15:39:23
općina hadžići muslim aid hamdo ejubović edina šehić donacija novčana sredstva

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i direktorica Muslim Aid Sarajevo Edina Šehić Saliji potpisali su danas u Hadžićima sporazume o dodjeli 20 plastenika i 30 visokosteonih junica

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i direktorica Muslim Aid Sarajevo Edina Šehić Saliji potpisali su danas u Hadžićima sporazume o dodjeli 20 plastenika i 30 visokosteonih junica koji će se realizovati kroz projekat “Socijalno i ekonomsko osnaživanje stanovnika općine Hadžići”.

Općina Hadžići će donirati 80% novčanih sredstava za nabavku 30 visokosteonih junica pasmine simentalac te pokriti direktne troškove projekta. Preostali iznos od 20% troškova nabavke junica će sufinansirati korisnici koji budu odabrani. Općina će za ovu svrhu utrošiti blizu 111.000 KM.

Općina Hadžići će donirati 80% novčanih sredstva za nabavku 10 plastenika od 100m2 i 10 plastenika od 50m2 sa dodatnom opremom i sadnicama. Preostali iznos od 20% troškova nabavke plastenika sufinansirat će korisnici koji budu odabrani. Općina će za ovu svrhu utrošiti blizu 54.000 KM.

Organizacija Muslim Aid Sarajevo će provesti proceduru nabavke junica i plastenika, a zajedno sa Općinom Hadžići izabrat će krajnje korisnike.

Naredni korak je objavljivanje javnih poziva putem kojih će se građani moći prijaviti za dodjelu junica i plastenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi