Potpisani ugovori o sufinansiranju u oblasti stočarstva sa 30 korisnika (Foto)

06.09.2022 15:04:28

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i direktorica Muslim Aid Association Edina Šehić-Saliji danas su u Jajcu potpisali ugovore o sufinansiranju u oblasti stočarstva sa 30 korisnika s područja Jajca.

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i direktorica Muslim Aid Association Edina Šehić-Saliji danas su u Jajcu potpisali ugovore o sufinansiranju u oblasti stočarstva sa 30 korisnika s područja Jajca. Riječ je o projektu „Smanjenje siromaštva i osiguravanje hrane kroz donaciju steonih junica za 30 porodica u Općini Jajce“.

Nakon što je u maju potpisan Sporazum u oblasti stočarstva, objavljen javni poziv i donesena Odluka o izboru korisnika, današnje potpisivanje ugovora označilo je nastavak zajedničkih aktivnosti Općine Jajce i Muslim Aid Association. Projekat će osigurati osnovne resurse i vještine socijalno marginaliziranim porodicama koje žive u ruralnim područjima kako bi mogli poboljšati kvalitet vlastitog života. 

Projekat zajednički sufinansiraju Općina Jajce (40%) i Muslim Aid Association Sarajevo (40%)  uz učešća krajnjeg korisnika u visini 20% cijene visokosteonih junica, a sve  sa ciljem razvoja i unapređenja stočarstva na području općine Jajce.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 156.151 KM, od čega krajnji korisnici učestvuju u iznosu od 24.570 KM, odnosno pojedinačno sufinansiraju iznos od 819 KM , dok će Općina Jajce za ovaj projekat izdvojiti 67.682,74 KM.

Projekat ima za cilj ekonomski osnažiti i povećati prihode kroz prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda za 30 porodica i značajan je jer će doprinjeti povećanju stočnih grla na području općine Jajce, posebno u vremenu kada je važno svako ulaganje u poljoprivredu.

Naredne sedmice očekuje se isporuka prvih 20 steonih junica, a  preostalih 10 bit će isporučeno do kraja mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi