Općina Hadžići obezbjedila terensko vozilo za potrebe civilne zaštite

19.11.2019 08:36:39
Općina Hadžići obezbjedila terensko vozilo za potrebe civilne zaštite

U cilju unaprjeđenja rada civilne zaštite načelnik Općine Hadžići ova služba je dobila novo vozilo.

U cilju unaprjeđenja rada civilne zaštite načelnik Općine Hadžići g. Hamdo Ejubović uručio je ključeve novog terenskog vozila Toyota Hilux šefu Službe civilne zaštite Općine Hadžići g. Nijazu Musiću.

"Želimo da imamo razvijen sistem zaštite i spašavanja, a za to je prevashodno potrebna oprema i ljudstvo. Civilna zaštita je prva koja organizira, priprema i provodi zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara na području Općine. Da bi obavljali ovako značajne funkcije u našoj lokalnoj zajednici potrebna im je i dobra oprema. Odlučili smo se za kupovinu novog terenskog vozila s obzirom da smo u našem voznom parku raspolagali sa samo jednim terenskim, jako starim, i istrošenim vozilom marke Lada Niva", naglasio je načelnik Ejubović.

Gospodin Musić se zahvalio načelniku Ejuboviću istakavši da je na ovaj način ojačan sistem zaštite i spašavanja. Toyota Hilux je savremeni, dobro opremljeni pick-up terenac visoke kvalitete. Vozilo je koštalo 73.000 KM od čega je Općina Centar Sarajevo izdvojila 20.000 KM, a ostatak Općina Hadžići.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi