5 razloga zašto je osiguranje imovine u BiH pravi potez

22.08.2022 09:07:03
grawe dom u domovini osiguranje imovine

A šta kada se uz očekivane troškove pojave i oni neočekivani? Rješenje je osiguranje imovine.

Boravak u vlastitoj kući ili stanu u BiH, sa sobom nosi i niz obaveza. Tu je briga o nekretnini, održavanje, renoviranje po potrebi, a uz sve to dolaze i druga ulaganja.

A šta kada se uz očekivane troškove pojave i oni neočekivani? Rješenje je osiguranje imovine.

Osnovna namjena osiguranja imovine je zaštita od opasnosti kojima može biti izložena.

lako živite van Bosne i Hercegovine, sigurni smo da posjedujete imovinu u svojoj domovini u kojoj rado boravite kada dolazite na odmore ili posjetu porodici. Za tu imovinu vas vezuju uspomene koje sa sobom uvijek nosite gdje god da krenete.

Pomislite na činjenicu da su vaša kuća ili stan i po nekoliko mjeseci prazni i da, čak i ako imate nekoga ko će je obilaziti, to ipak nije garancija da se nešto neće desiti i da nećete imati štetu, kako materijalnu, tako i finansijsku.

Najbolji način za zaštitu imovine od štete, a vas od briga je osiguranje imovine, čime brigu prepuštate osiguranju, a svoju imovinu stavljate u sigurne ruke.

ŠTA VAM PRUŽA GRAWE osiguranje imovine?

  • Osiguranje građevinskog dijela kuće ili stana, osiguranje pratećih objekata - garaže, šupe, Ijetnje kuhinje i si.
  • Osiguranje stvari domaćinstva
  • Osiguravamo Vaš dom na novu vrijednost
  • U slučaju štetnog događaja nadoknađujemo Vam nabavku novog predmeta osiguranja, bez obzira na starost istog
  • Osiguravamo privremeni smještaj, u slučaju da se osigurani objekat u potpunosti ili djelimično više ne može koristiti
  • Asistencija - Pomoć 24 sata, 365 dana u godini

Uz GRAWE osiguranje imovine, rizici koji su osigurani su:

Požarni rizici, elementarne nepogode, izljev vode, provalna kraća, lom stakla, pad drona ili letjelice, odgovornost iz posjedovanja objekta i zemljišta i druge.

Uz GRAWE DOM pokrića moguće je ugovoriti i osiguranje od opasnosti ZEMLJOTRESA za stambene objekte i stvari domaćinstva na sadašnju vrijednost.

5 razloga zašto je osiguranje imovine u BiH pravi potez

1. Bit ćete mirniji

Kada osigurate svoju imovinu nećete više tako mnogo razmišljati o tome „šta ako se nešto desi dok mene nema?". Osiguranje imovine pruža vam vrhunski luksuz bezbrižnosti. Bilo da posjedujete stan ili kuću, nakon što ste odabrali policu i platili premiju uživat ćete zasigurno oblik bezbrižnijeg života.

2. Zaštita nije samo za vašu kuću

Polica osiguranja ne štiti samo vašu kuću ili stan, već pokriva sve komponente u vašem domu, kao što su garaža, šupa, pa čak i ograda. Osim toga, možete zaštititi i imovinu unutar kuće ili stana, poput namještaja, elektronike i vrijednih kućanskih aparata.

3. Štiti vas od prirodnih katastrofa

Prirodne katastrofe su noćna mora svakog vlasnika kuće. Preuzimanje troškova popravke oštećene kuće nije vrsta tereta koji želite da stavite na sebe i svoju porodicu. Detaljan plan osiguranja kuće pokriva vas za vrijeme prirodnih nepogoda poput poplava, zemljotresa, uz minimalne mjesečne ili godišnje troškove.

4. Zaštita od krađe i vandalizma

Vašu imovinu od provale, krade ili vandalizma ne može zaštititi ni komšija niti nadzorne kamere koje ste možda ugradili. Oni vam ne mogu ni nadoknaditi štetu koja je nastala. Jedino ste uz osiguranje sigurni da će šteta biti nadoknađena.

5. Nije skupo

lako polica osiguranja kuće može izgledati kao neželjeni trošak, pogodnosti koje pruža su mnogo više nego što se novcem može kupiti. Naprimjer, ukoliko nemate zaključeno osiguranje imovine, pokušavate je zaštititi na svoj način postavljanjem nadzornih kamera, popravljanjem kvarova koji su nastali dok vas nije bilo, postavljanjem zaštitnih ograda, ponovnom kupovinom stvari koje su vam ukradene... Kada sagledate sve ove troškove koje biste mogli imati, ali i izbjeći, onda ideja o izdvajanju novca za osiguranje uopšte ne izgleda loše. Na taj način je vaša imovina potpuno zaštićena, a Vaš kućni budžet sačuvan.

Za brigu o imovini nikada nije prerano, stoga je ovaj trenutak idealno vrijeme za vašu pametnu odluku!

Već danas zaštitite Vašu imovinu i javite nam se:

  • GRAWE online upitnikom na www.grawe.ba/osiguranje-imovine/
  • GRAWE info mail grawedom@grawe.ba
  • GRAWE info centar +387 33 772 500
  • Vama najbliži Grawe ured
  • Ili javite se Vašem najbližem GRAWE prodajanom zastupniku koji će odgovoriti na sva vaša pitanja i dileme te u skladu s Vašim potrebama predložiti Vam paket koji Vam odgovara, brinući se da uz GRAWE osiguranje dobijete sve što Vam je potrebno.

Mali savjet - svoju policu osiguranja najbolje je da zaključite u periodu kada ste na odmoru u Bosni i Hercegovini jer time štedite transakcijske troškove plaćanja premije, a možete dogovoriti i plaćanje u ratama.

Proslijedite ovu važnu vijest Vašim prijateljima, uradite dobro i za njih i pružite im potporu u donošenju odluke za osiguranje imovine kod GRAWE osiguranja!

www.grawe.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting