Standardi profesionalnog ponašanja

Da li imate etički kodeks i kodeks ponašanja u vašoj organizaciji?

26.06.2023 08:22:08
Net Consulting Etički kodeks

Etički kodeks i kodeks ponašanja su temeljni dokumenti koji pružaju smjernice zaposlenicima za donošenje ispravnih odluka u svakodnevnom poslovanju.

Etički kodeks i kodeks ponašanja su temeljni dokumenti koji pružaju smjernice zaposlenicima za donošenje ispravnih odluka u svakodnevnom poslovanju. Imaju svrhu da pojasne misiju, vrijednosti i principe organizacije povezujući ih sa standardima profesionalnog ponašanja.

Donošenje etičkog kodeksa i kodeksa ponašanja mora biti praćeno njihovom efektivnom implementacijom. Snažna implementacija kodeksa povećava zadovoljstvo zaposlenih, unapređuje etičko postupanje i utiče na to kako zaposlenici ocjenjuju etiku organizacije. Efektivna implementacija zahtijeva podršku od višeg menadžmenta, edukaciju zaposlenih i snažnu promociju od strane menadžmenta. Takođe, neophodna je i godišnja  procjena kodeksa, kako bi kodeks bio živući dokument koji se razvija i mijenja zajedno sa razvojem organizacije.

Net Consulting svojim klijentima nudi:

  • Izradu kodeksa koji je prilagođen tipu organizacije, vrsti industrije, profilu zaposlenih
  • Analizu i unapređenje postojećeg kodeksa
  • Procjenu kodeksa
  • Edukaciju i testiranje zaposlenih o kodeksu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting