Vodeća kompanija

Net Consulting d.o.o. svjetski priznata kao Compliance and Ethics kompanija

19.01.2023 09:20:29
Poslovna etika Net Consulting

Net Consulting d.o.o. vodeća je kompanija u regionu zapadnog Balkana u oblasti u svijetu poznatoj kao Compliance and Ethics

Net Consulting d.o.o. vodeća je kompanija u regionu zapadnog Balkana u oblasti u svijetu poznatoj kao Compliance and Ethics - usklađenosti poslovanja s propisanim normama i etičkim standardima. Specijalizovani su za razvoj funkcije praćenja usklađenosti poslovanja, izradu i implementaciju Programa praćenja usklađenosti usaglašenog sa najboljim svjetskim praksama, uključujući zahtjeve međunarodnih finansijskih institucija kao što su Svjetska banka i EBRD, kao i zahtjevima domaćeg zakonodavstva.

Klijentima pružaju tehničku podršku u svim fazama implementacije, kao što su: procjena rizika; razvoj strategija, politika i procedura; edukacija i testiranje zaposlenih; uspostavljanje standarda za interne istrage i izvještavanje; definisanje korektivnih i preventivnih mjera; revizija i monitoring programa.

U prethodnom proteklim godinama su organizovali mnoge edukacijske događaje iz oblasti usklađenosti kao što je to Balkan Ethics and Compliance Forum u kome su učestvovali compliance profesionalaci iz 6 zemalja regije, kao i prvu Akademiju poslovne etike i usklađenosti u BiH.

Čanovi Net Consulting-a su dobitnici prestižne SCCE-ove međunarodne nagrade za doprinos razvoju i širenju Corporate Compliance and Ethics u svijetu, 2017. godine, u Las Vegasu (SAD).

Misija

stvaranje efektivnih programa etike i usklađenosti u organizacijama i institucijama kreiranje samoodrživih internih programa koji pomažu u rješavanju nepravilnosti

Rad Net Consulting se zasniva na pet ključnih vrijednosti:

Poštenje

Net Consulting insistira na poslovanju koje se temelji na poštenju. Isto takvo ponašanje se očekuje od svih uposlenika. Poštenje je jedan od ključnih principa etičnog poslovanja te mu se pridaje velika važnost.

Integritet

Lični i poslovni integritet u Net Consulting-u je veoma važan u obavljanju poslova sa klijentima i odnosu sa poslovnim partnerima. Takođe, Net Consulting od svojih uposlenika očekuje da se ponašaju u skladu sa integritetom kompanije te da poslovanje u okviru kompanije podrede ovoj vrijednosti, jer integritet kompanije je jedna od njenih najvažnijih karakteristika.

Transparentnost

Uz gore navedene vrijednosti, transparentnost dolazi kao logičan slijed temeljnih principa. Pod transparentnošću podrazumijeva se poslovna i finansijska, kao i transparentnost vezana za službene tvrdnje i izjave kompanije Net Consulting.

Povjerljivost

Net Consulting poštuje povjerljivost vlastitih informacija, kao i informacija vezanih za klijente.

Usklađenost

Net Consulting se stara o tome da bude usklađen sa svim primjenljivim zakonima, standardima i propisima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo