Upoznajte opseg CAT rovokopača-utovarivača

25.07.2022 08:50:04
Teknoxgroup CAT rovokopači-utovarivači

Caterpillar proizvodi građevinsku opremu vrhunskog kvaliteta duže od 90 godina

Prije interneta, prije televizije u boji, prije nego što je čovjek ostavio otisak stopala na mjesecu, Caterpillar je započeo proizvodnju mašina. Proizvode građevinsku opremu vrhunskog kvaliteta duže od 90 godina.

Nove mašine, originalna genetika

Prvi CAT rovokopač-utovarivač je proizveden 1985. godine. Mašinu je razvio tim konstruktora u Ilinoisu, SAD i proizvodni tim u Desfordu, UK.

Zahtjevi kupaca i primjene su se promijenili tokom posljednjih 35 godina, ali današnji rovokopači-utovarivači ostaju vjerni osnovnoj snazi originalne A serije iz 1985. godine.

Mašine i dalje konstruišu stručnjaci da zadovolje potrebe današnjih rukovaoca. Svaki model  obezbjeđuje pouzdanost, snagu i visoko kvalitetan prostor rukovaoca, kako bi uspješno prošli kroz najteže projekte.

Najnoviji opseg rovokopača-utovarivača je napravljen od 35 godina strasti, ekspertize i iskustva.

Projektovani da olakšaju život

Postoji toliko puno osobina koje čine cat rovokopače-utovarivače jednostavnim za posjedovanje i rukovanje. Teško je odlučiti koji model izabrati.

IZBOR MOTORA

Svaki model pokreće sopstveni CAT motor, napravljen za snagu, pouzdanost i nisku potrošnju goriva. Na raspolaganju su dvije opcije: 3054C motor (Tier 2 ekvivalentan) i C4.4 motor (Tier 3 ekvivalentan). Oba nude opseg nominalne snage.

JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE

Ove mašine su projektovane da pojednostave dnevno održavanje. Novine su: lak pristup paketu za hlađenje na šarnirima koji hladi motor; osovine koje ne treba podmazivati; i vertikalno ugrađeni filteri za opsluživanje bez prosipanja i smanjeno zagađenje ulja.

LAKE PROMJENE STEPENA PRIJENOSA

Planetarni (Power shift) mjenjač sa četiri brzine olakšava promjene stepena prijenosa sa ručicom za prebacivanje. Pošto nema ručice za promjenu stepena prijenosa na podu, možete uživati u većem prostoru u kabini.

UDOBNOST I KONTROLA

Pilot komande kopača su raspoložive za one rukovaoce koji žele malo veću udobnost i kontrolu u svom poslu. Ove komande možete podesiti tako da pronađete položaj koji vam odgovara. To olakšava i čini udobnijim duge radne dane za svakog rukovaoca.

Koji model ćete izabrati?

Postoji izbor pet modela rovokopača-utovarivača, svaki je različit, ali svi oni nude veću udobnost i kontrolu nego ikada ranije.

Svaki model sadrži:

  • CAT motor        
  • CAT mjenjač
  • Legendarnu CAT granu u stilu bagera
  • Moćnu hidrauliku kada vam je potrebna
  • Pristup podacima sistema Product Link™ kao pomoć za povećanje produktivnosti i smanjenje troškova.

Funkcije koje ćete obožavati - olakšano održavanje

Izvucite maksimum iz vaše mašine:

  • Lako održavanje osovina - nije potrebno podmazivanje
  • Vertikalni filteri za opsluživanje bez prosipanja i smanjeno zagađenje ulja
  • Paket za hlađenje na šarnirima - sprječava naslage na hladnjacima i bolje hladi motor u radu
  • Preklopna hauba olakšava održavanje
  • Pristup motoru sa nivoa tla
  • Podesivi stabilizator i habajuće pločice E-strijele

Više detalja o modelima pronađite u katalogu, ili kontaktirajte Teknoxgroup BH.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina