Suzbijanje i rasipanje buke

Schüco AWS 90 AC.SI akustični prozor

06.03.2023 13:27:17
alukoenigstahl schuco aws 90 ac.si

Smanjivanje zvuka i prirodna ventilacija uz novi prozor

Buka iz okoline postaje sve značajnija za javno zdravlje. Zagađenje bukom u gradovima raste s porastom gustoće prometa. Istovremeno se povećava i potreba za stanovanjem u integriranim urbanim područjima. Zbog toga poboljšane mjere za suzbijanje i rasipanje buke sve više dolaze do izražaja kada je u pitanju planiranje novih zgrada u urbanim prostorima.

Želja za prirodnom ventilacijom stoji nasuprot tome.

S akustičnim prozorom Schüco AWS 90 AC.SI plasiramo novo rješenje jednostrukog prozora, koje kombinira smanjenje zvuka i prirodnu ventilaciju pri nagibu.

Schüco AWS 90 AC.SI (sistem aluminijumskih prozora, osnovna dubina 90 mm, akustični, super izolirani) akustični prozor nudi visok nivo korisničke udobnosti, posebno za stambene i poslovne zgrade u područjima s visokim nivoom buke. U položaju nagiba za smanjenje zvuka, dolazni vanjski zrak dovodi se kroz prethodno izrađene ventilacijske kasete u gornjem vanjskom okviru. Na taj se način zvuk raspršuje, a zagađenje se značajno smanjuje. To omogućava postizanje smanjenja zvuka za 31 dB, kao i prirodnu ventilaciju. Postoje verzije prozora zaokretno-nagibnog i verzija zaokretnog prozora s dva položaja otvaranja. Zaokretni prozor može se postaviti u položaj ograničenog okretanja radi zvučno izolirane ventilacije. Takođe se može potpuno otvoriti.

Akustični prozor Schüco AWS 90 AC.SI upotpunjuje postojeću paletu proizvoda za smanjenje buke kroz ovojnicu zgrade. Asortiman proizvoda već uključuje posebna rješenja po mjeri od kompozitnog prozora, prozora s kutijama i zvučnih prozora koji se mogu koristiti za postizanje zahtjeva za smanjenjem zvuka i prirodne ventilacije.

ALUKOENIGSTAHL d.o.o. Sarajevo

ul. Milana Preloga br. 12

71000 Sarajevo

+387 33 252 460

office@alukoenigstahl.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina