Zastor-fasada

Fasade slobodnog formata Schüco Grid2Shell

25.08.2023 13:10:20
schuco grid2shell zastor fasada

Svojim promišljenim rješenjima kojima postavlja trendove Schüco utvrđuje mjerila za zdravu, inteligentnu i sigurnu gradnju.

Svojim promišljenim rješenjima kojima postavlja trendove Schüco utvrđuje mjerila za zdravu, inteligentnu i sigurnu gradnju.

Kada je riječ o fasadi slobodnog formata Schüco Grid2Shell, iz toga proističe sljedeće:

  • Maksimalna kreativna sloboda uz brojne mogućnosti primjene
  • Pojednostavljena konstrukcija
  • Podrška prilikom procesa projektovanja i planiranja

Maksimalna kreativna sloboda uz brojne mogućnosti primjene

U zavisnosti od toga za koje geometrijske oblike prostora se opredijelite, uz pomoć kvadratnih, višeugaonih ili trouglastih raster elemenata moguće je izvesti individualne oblike plašta zgrade i providne krovove sa velikim rasponom.

Jedinstvene kubature zgrada nastaju prije svega zahvaljujući opciji da se bez prekida omogući prelazak konstrukcije sa vertikalnog nivoa fasade na krovnu konstrukciju.

Pored toga, Schüco Grid2Shell je veoma kvalitetna zastor-fasada i konstrukcija sa providnim krovom sa vizuelnim efektom „sve je u staklu“ a koju odlikuju izvanredna statička, zaptivna i izolaciona svojstva.

Primjena komponenti iz modularnog arsenala montažnih elemenata obezbjeđuje visok nivo bezbjednosti tehničkih svojstava proizvoda ali i poznatu i nekomplikovanu mogućnost ugradnje elemenata, kao na primjer zaptivki.

Sistem zaptivanja u tri faze koji je ispitan u skladu sa normama EU, obezbjeđuje visok stepen zaptivanja.

Pojednostavljena konstrukcija

Schüco Grid2Shell je slobodnonoseća aluminijumska konstrukcija, zahvaljujući kojoj nema potrebe za dodatnim nosećim čeličnim podkonstrukcijama ili nadogradnjama i na taj način se sprečava korozija.

Na osnovu izuzetno čvrste legure aluminijuma profila u kombinaciji sa sistemom čvorova, Schüco Grid2Shell funkcioniše kao arsenal modula po principu Plug-&-Play koji ne zahtjeva nikakvo mukotrpno zavarivanje spojeva, onako kako je to uobičajeno kod konvencionalnih konstrukcija. Uz pomoć samonosećeg utičnog sistema, profili nosača se preko elemenata čvorova jednostavno povezuju jedni sa drugima, čime se omogućava brže i efikasnije izvođenje projekata. Po pravilu nije potrebna ni upotreba skupih dizalica za elemente velike težine.

U okviru unutrašnjeg dizajna, može da se izabere sloj presvlake u skladu sa zamišljenim individualnom završnom obradom površina nosećih profila i čvorova za povezivanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina