Sve prednosti ugradnje aluminijske stolarije!

05.03.2019 08:35:43
Sve prednosti ugradnje aluminijske stolarije!

Aluminijska stolarija je jedna od najkvalitetnijih solucija, ako ne i najkvalitetnija, kod ugradnje ili zamjene stolarije u vašem stanu ili kući.

Aluminijska stolarija je jedna od najkvalitetnijih solucija, ako ne i najkvalitetnija, kod ugradnje ili zamjene stolarije u vašem stanu ili kući.

Ključne prednosti aluminijske stolarije

Kao prednosti aluminijske stolarije, posebno se naglašava otpornost i izdržljivost iste u usporedbi sa drugim vrstama stolarije. Alu stolarija spriječava uticaj vremenskih prilika te štiti stambeni objekt od mogućih oštećenja tokom poplava ili udaraca uzrokovanih nepovoljnim vremenom.

U estetskom smislu, aluminijska stolarija je tanja i elegantnija, lako se oblikuje u različite veličine i oblike te je dostupna u gotovo svim nijansama i bojama.

Zvučna izolaciju, veću sigurnost kod protuprovalnih vrata i prozora te veću postojanost u izgledu u odnosu na sve ostale materijale je nešto što treba posebno naglasiti.

Ekološki prihvatljiva solucija

Kad se govori o alu stolariji, važno je napomenuti da je takva vrsta stolarije u potpunosti ekološki prihvatljiva i 100% reciklirajući materijal. Pri proizvodnji aluminijske stolarije ne eksploatiraju se šumska bogatstva što smanjuje utjecaj građevinske industrije na sam okoliš i prirodu.

Grading KGM Zenica se bavi proizvodnjom i montažom pvc i aluminijske stolarije .

Kako bi odgovorili zahtjevima tržišta odlučili su se za najkvalitetnije mašine i najbolje profile.

U skladu s tim koriste za PVC stolariju  ALUPLAST  profile a za okove koriste SIEGENIA okove .

Za aluminijsku bravariju koriste FEAL profile koji su se pokazali kao jako kvalitetni .

Također proizvode i roletne, rafstore, vanjske žaluzine kao i sve vrste  sekcionih rolo vrata .

Generalno sve vrste prozora, vrata i roletni su dostupni u  bojama po željama kupaca tako da su spremni odgovoriti i na različite arhitektonske zahtjeve .

Sve mašine i opremu iz pogona odlikuje provjeren vrhunski kvalitet. Urban - proizvođač mašina ima tradiciju dugu 60 godina u izradi mašina za proizvodnju ALU I PVC stolarije. Takođe posjeduju i programe kompatibilne za pripreme i proizvodnju strukturalnih i polustrukturalnih fasada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina