Smanjite potrošnju energije uz Midea toplotne pumpe

12.10.2021 08:54:39
LUK Midea toplotne pumpe

Od 100% energije koju generiše toplotna pumpa, 75% je besplatno jer dolazi iz okolnog okruženja

Kompanija LUK prepoznata je kao lider na tržištu u oblasti grijanja i klimatizacije. Dugogodišnje iskustvo i stručan tim osiguravaju klijentima optimalna rješenja za svaki prostor. LUK u svom bogatom asortimanu može ponuditi energetski efikasne sisteme koji nemaju štetan utjecaj na okolinu. Klima uređaji i toplotne pumpe vrhunskih svjetskih proizvođača garantuju kvalitet i dugotrajnost što potvrđuju brojni zadovoljni korisnici.

MIDEA je jedan od vodećih svjetskih proizvođača uređaja za klimatizaciju, grijanje i ventilaciju.Kompanija kontinuirano radi na unapređenju proizvodnje i kreira inovativna rješenja kroz odjel za istraživanje i razvoj. MIDEA toplotne pumpe su efikasno i ekološki prihvatljivo rješenje za  grijanje klimatizaciju i pripremu tople potrošne vode. Zahvaljujući inteligentnoj inverterskoj tehnologiji sistem postiže visoku efikasnost koja doprinosi smanjenju troškova i potrošnji energije. Toplotna pumpa je uređaj pomoću kojeg se toplotna energija iz jedne sredine prenosi u drugu. Sve toplotne pume zrak-voda izvlače toplinu iz okolnog zraka te je putem izmjenjivača topline predaju vodi koja potom cirkulira pojedinim potrošačima sistema (podno grijanje, radijatori, ventilokonvektori, spremnik PTV) te prenosi toplinu na prostor.

Sistem se sastoji od vanjske jedinice koja je vizuelno identična onoj klasičnog klima uređaja te kojoj je zadatak da preuzme toplinu iz okolnog zraka te ju podigne do temperature koja je dovoljna za zagrijavanje interijera. Od 100% energije koju generiše toplotna pumpa, 75% je besplatno jer dolazi iz okolnog okruženja, a samo 25% energije dolazi iz električnih izvora koji se plaćaju.

U LUK-u možete pronaći MIDEA asortiman toplotnih pumpi u A++ klasi energetske efikasnosti koje su odličan izbor za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode u različitim objektima tokom cijele godine. Kapaciteti učinkovitog sistema toplotnih pumpi su prikladni za potrebe grijanja i hlađenja u kućama, stanovima, vrtićima, manjim hotelima i poslovnim objektima. Rješenje su za prostore površine do 300 m² kod pojedinačne, odnosno do 2000 m² kod kaskadno povezane varijante izvedbe. Toplotne pumpe najveću efikasnost postižu na (novim) objektima visokog stepena termo izolacije, gdje je gubitak toplote iz prostora najmanji.

LUK projektni tim vam stoji na raspolaganju za izradu rješenja prilagođenog vašim potrebama. Kontaktirajte LUK na mail info@luk.ba i zakažite termin za konsultacije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika