Ružičasti oktobar u Poliklinici FM: Prevencija je najjače oružje

23.10.2014 09:17:07
Ružičasti oktobar u Poliklinici FM: Prevencija je najjače oružje

Kao još jedan znak podrške ženama, za članice Asocijacije poslovnih žena "One" Poliklinika FM nudi popust za UZ pregled dojki.

Oktobar je mjesec koji je u cijelom svijetu posvećen promovisanju borbe protiv karcinoma dojke, te ukazivanju na neizmjernu važnost preventivnih pregleda. Stoga je Poliklinika FM, u znak podrške svim ženama koje se bore s karcinomom dojke, ali i u cilju podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda, svoje boje – koje su inače žute i plave – ovog mjeseca promijenila u ružičaste.

Karcinom dojke je najčešće maligno oboljenje kod žena, a stepen izlječenja u najznačajnijoj mjeri ovisi o stadiju u kojem je bolest dijagnosticirana.

Upravo zbog činjenice da je iznimno važno afirmisati rano otkrivanje, tzv. 'screening', liječnički tim Poliklinike FM poziva žene na ultrazvučni pregled dojki, te je otvorena za savjete svim bakama, mamama, kćerkama i sestrama koje su primijetile promjene na svojim dojkama.

Kao još jedan znak podrške ženama, za članice Asocijacije poslovnih žena ‘’One’’ Poliklinika FM nudi popust za UZ pregled dojki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle