Nadzor i nakon operacije

Operativni zahvati u lokalnoj anesteziji u Poliklinici Orthos Sarajevo (Video)

19.02.2024 08:25:41
orthos

Prilikom pripreme za hirurški zahvat od iznimne je važnosti upoznavanje pacijenata s osnovnim anesteziološkim postupcima.

 

 

Prilikom pripreme za hirurški zahvat od iznimne je važnosti upoznavanje pacijenata s osnovnim anesteziološkim postupcima te nadzorom nakon operacije. Osnovni cilj anestezioloških postupaka je da ukloni bol i neugodu koju izazivaju određeni operativni zahvati. Šta je to lokalna anestezija i koji se to operativni zahvati izvode u lokalnoj anesteziji u Poliklinici Orthos, donosimo u nastavku.

Šta je to lokalna anestezija i koje su njene prednosti?

Lokalna anestezija je postupak kojim izazivamo neosjetljivost na bol određenog dijela tijela, pri čemu je pacijent budan ili lagano uspavan. Jedna od ključnih prednosti lokalne anestezije je njena selektivna i precizna priroda. Uz to, lokalna anestezija ima minimalne sistemske učinke na tijelo, što znači da pacijenti imaju manje nuspojava i brži oporavak nakon zahvata. U Poliklinici Orthos Sarajevo, operativni zahvati u lokalnoj anesteziji izvode se s odličnim uspjehom za širok spektar zahvata, pružajući pacijentima prijatno iskustvo i brz oporavak.

Koje operativne zahvate u lokalnoj anesteziji je moguće izvesti u Poliklinici Orthos?

 

U Poliklinici Orthos Sarajevo, koristimo lokalnu anesteziju s odličnim uspjehom za različite vrste zahvata, kao što su:

  • Odstranjivanje vijka u lokalnoj anesteziji: Za pacijente kojima je potrebno odstraniti vijak, ovaj zahvat pruža brzo i učinkovito rješenje uz minimalnu nelagodu.
  • Odstranjivanje alenteze (stranih tijela): Lokalna anestezija omogućuje precizno uklanjanje alenteze (stranog tijela) s minimalnim rizikom od komplikacija.
  • Skidanje lipoma/fibroma/higroma/ateroma: Precizna kontrola boli lokalnom anestezijom omogućuje pacijentima da se osjećaju ugodno tijekom zahvata, a brzi oporavak omogućuje im povratak u normalne aktivnosti u najkraćem mogućem roku.
  • Skidanje mladeža: Lokalna anestezija pruža siguran i uspješan način za uklanjanje mladeža bez značajnih neugodnosti ili rizika.
  • Vađenje manjih tumora: Zahvaljujući lokalnoj anesteziji, pacijentima je moguće otkloniti manje tumore bez potrebe za duljim periodom oporavka.
  • Operacija uraslog nokta: Ovaj postupak može se sigurno i uspješno izvesti uz pomoć lokalne anestezije, pružajući pacijentima olakšanje od bolova i nelagode.
  • Kurje oko: Lokalna anestezija omogućuje stručnjacima da uklone kurje oko s minimalnim neugodnostima za pacijenta.
  • Trigger finger (škljocajući prst): Precizna anestezija omogućuje hirurzima da se fokusiraju na liječenje škljocajućeg prsta bez nepotrebnih neugodnosti za pacijenta.
  • Dupuytrenove kontrakture: Lokalna anestezija omogućuje precizno liječenje Dupuytrenovih kontrakcija uz minimalne rizike i brzi oporavak.
  • Sindrom karpalnog tunela: Ovaj neugodan sindrom može se uspješno liječiti uz pomoć lokalne anestezije, pružajući pacijentima olakšanje od simptoma i poboljšanje funkcionalnosti šake.

 

 

U Poliklinici Orthos Sarajevo, posvećeni smo pružanju najviše razine brige o našim pacijentima, a specifične intervencije u lokalnoj anesteziji itekako doprinose tome. Vaše povjerenje je naš prioritet, stoga se prepustite našem iskusnom timu stručnjaka koji će osigurati vrhunsku brigu i njegu tokom cijelog procesa.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle