Kompletno testiranje plućne funkcije

16.12.2022 09:40:30
Eurofarm poliklinika Vyntus testiranje

Pozovite Eurofarm polikliniku i zakažite pregled

Među najčešća oboljenja spadaju bolesti organa za disanje. U posljednje dvije godine suočeni smo sa COVID pandemijom koja predstavlja veliki izazov kako za liječenje akutne bolesti tako i za njegove posljedice.

Gotovo svaki drugi pacijent koji je prebolio akutni COVID-19 ima najčešće šest post-COVID simptoma od kojih su najčešći opći umor i smanjena tolerancija napora, odnosno nedostatak zraka.

Kako bi se uključili u adekvatno liječenje i prevenciju dugotrajnih posljedica na pluća koje može ostaviti post COVID sindrom, Eurofarm poliklinika je odnedavno uvela kompletno testiranje plućne funkcije – spirometrija, tjelesna pletizmografija i mjerenje difuzijskog kapaciteta pluća koji se izvode na najsavremenijem aparatu Vyntus body plethysmograph. Ovi testovi su neophodni za dijagnosticiranje i praćenje velikog broja bolesti disajnih puteva i plućnog parenhima, ali u eri pandemije imaju veliki značaj u ranom otkrivanju i prevenciji dugoročnih plućnih sekvela COVID 19 oboljenja.

Zakažite pregled i pozovite Eurofarm polikliniku na broj telefona 033 296 368.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle