Reagujte na vrijeme

Zašto je neophodno uraditi ultrazvuk dojki?

03.04.2023 07:49:18
Ultrazvuk dojki Poliklinika Srce Sarajeva

Ultrazvuk dojki je jednostavan, bezbolan i neinvazivan način snimanja dojki, koji pomaže u ranom otkrivanju promjena u dojkama.

Ultrazvuk dojki je jednostavan, bezbolan i neinvazivan način snimanja dojki, koji pomaže u ranom otkrivanju promjena u dojkama. Redovito obavljanje ultrazvuka dojki je ključno za otkrivanje promjena koje mogu ukazivati na rak dojke, što može biti ključno za uspješno liječenje i sprečavanje daljnjeg širenja raka.

Općenito, kada se karcinom dojke otkrije u ranom stadijumu, prije nego što se proširi na druge dijelove tijela, šanse za izliječenje su vrlo visoke. Prema American Cancer Society, petogodišnja stopa preživljavanja za karcinom dojke u ranom stadijumu (stadij I i II) iznosi između 93% i 100%.

To naglašava koliko je važno da žene redovito obavljaju ultrazvučne preglede i samopregled dojki kako bi se rano otkrile bilo kakve promjene u dojkama.

Više na linku

Tim Poliklinike Srce Sarajeva

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle