Preventivni pregled

Ultrazvučnim pregledom pljuvačnih žlijezda otkrijte nepravilnosti na vrijeme!

04.05.2023 08:12:04
Poliklinika Srce Sarajeva Ultrazvučni pregled pljuvačnih žlijezda

Ultrazvučni pregled pljuvačnih žlijezda je važan preventivni pregled koji pomaže u otkrivanju eventualnih nepravilnosti i promjena u žlijezdama.

Ultrazvučni pregled pljuvačnih žlijezda je važan preventivni pregled koji pomaže u otkrivanju eventualnih nepravilnosti i promjena u žlijezdama. Ovaj pregled je jednostavan, bezbolan i neinvazivan, te se može provesti u kratkom vremenskom roku.

Redovitim ultrazvučnim pregledom pljuvačnih žlijezda mogu se otkriti promjene poput cista, kamenaca ili upala. Također, ovaj pregled može pomoći u otkrivanju raka pljuvačnih žlijezda, što je rijetko, ali vrlo ozbiljno oboljenje.

U ranoj fazi, rak pljuvačnih žlijezda nema simptome, stoga je redoviti ultrazvučni pregled ključan za rano otkrivanje i uspješno liječenje ovog oboljenja.

Stoga, preporučuje se redoviti ultrazvučni pregled pljuvačnih žlijezda, posebice osobama koje imaju povećan rizik od razvoja karcinoma ili drugih oboljenja pljuvačnih žlijezda, kao što su osobe starije životne dobi, osobe koje konzumiraju duhan ili alkohol te osobe koje su imale ranije probleme sa žlijezdama.

Više možete pročitati na linku.

Tim Poliklinike Srce Sarajeva

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle