Samo vam Solgar® Full Spectrum curcumin daje 185x bolju bioraspoloživost

18.05.2018 08:41:16
Samo vam Solgar® Full Spectrum curcumin daje 185x bolju bioraspoloživost

Učinkovitost samo jedne kapsule Solgar Curcumina može se usporediti s učinkom 74 kapsule standardnog ekstrakta kurkumina od 100 mg.

Po prvi put Solgar transformira teško topljivi i slabo lapsorbirajući kurkumin u vodotopljivi fitonutrijent

Čineći ga odmah dostupnim za maksimalnu apsorpciju, bioraspoloživost i aktivnost. Učinkovitost samo jedne kapsule Solgar Curcumina može se usporediti s učinkom 74 kapsule standardnog ekstrakta kurkumina od 100 mg. štoviše, u nedavno provedenoj studiji Solgar Curcumin je pokazao produženo djelovanje, zadržavajući se u plazmi punih 24 sata.

Važnost bioraspoloživosti

Bioraspoloživost predstavlja sposobnost nutrijenta da se apsorbira i iskoristi od strane našeg tijela. Pritom nije važno koliko je hranjive tvari dostupno organizmu. Ukoliko ona nije bioraspoloživa - jednostavno neće biti iskorištena. Zato se provode brojna istraživanja iz područja znanosti o prehrani koja nastoje unaprijediti bioraspoloživost hranjivih sastojaka.

Dobro je poznato da ulje i voda ne idu zajedno... to vrijedi i za naš organiza

Ova činjenica je osobito značajna kada je riječ o apsorpciji kurkumina. S obzirom da se kurkumin prirodno odupire procesu apsorpcije, postoji ograničenje njegove stvarne iskoristivosti u našem organizmu. Ukoliko se apsorpcija poveća, organizmu je dostupna veća razina aktivnog kurkumina. Solgar je stoga unaprijedio apsorpciju i bioraspoloživost kurkumina na potpuno novu razinu

Micele čine razliku u apsorpciji

Za razliku od uobičajenih pripravaka kurkumina u prahu, Solgar Curcumin sadrži standardizirani, pročišćeni i koncentrirani 95%tni ekstrakt kurkumina izoliran iz nativnog korijena kurkume (Curcuma longa). Po prvi put, Solgar okružuje i inkapsulira standardizirani ekstrakt kurkumina u mikroskopske sfere koje "vole vodu", zvane micele.

Micele čine razliku u apsorpciji kurkumina, jer njihova mikroskopska dimenzija omogućuje njegov nesmetan ulazak u krvotok. Zahvaljujući svojoj veličini, micele su gotovo nevidljive te imaju sposobnost transformiranja gustog i neprozirnog praha u kristalno čistu tekućinu. U navedenom obliku Solgar Curcumin je dostupniji organizmu, osiguravajući bolju i bržu apsorpciju.

Razlika je jasna - samo vam Solgar® Full Spectrum Curcumin daje 185x bolju bioraspoloživost

Što je bistrija tekućina... to je veća bioraspoloživost. Što je veća bioraspoloživost... više je kurkumina apsorbirano. Sto je učinkovitija apsorpcija... veća je i snaga Solgar Curcumina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle