Savršena kombinacija za ljeto: Solgar Astaksantin i Advanced Antioxidant Formula

10.07.2018 09:12:46
Savršena kombinacija za ljeto: Solgar Astaksantin i Advanced Antioxidant Formula

Pripremite kožu za UV zračenje i izlaganje suncu sa savršenim astaksantinom

Salvus BH d.o.o. vam predstavlja savršenu kombinaciju za ljeto: Solgar Astaksantin i Advanced Antioxidant Formula kapsule

Pripremite kožu za UV zračenje i izlaganje suncu sa savršenim astaksantinom te se riješite oksidativnog stresa sa Antioksidativnom formulom čiji aktivni sastojci su vitamini C, E, B2 te cink, selen, mangan i bakar.

Potražite Solgar Astaksantin i Advanced Antioxidant Formula kapsule u svim bolje opremljenim apotekama širom Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Astaksantin je pigmenti iz grupe karotenoida. Obično se dobija iz mikroalge (Hematococcus pluvialis) a inače se može naći i u lososu, morskim račićima, škampima i jastogu. Ljudi ga moraju unositi putem hrane jer ga ne možemo sintetizirati u tiijelu. Vrlo je jak antioksidans i to 550 puta jači od vitamina E, 10 puta od beta-karotena i 6000 puta od vitamina C. Djeluje protivupalno, jača imunitet, štiti od demencije, povećava nivo HDL u krvi itd. Zbog protivupalnog djelovanja preporučuje se i kod bolova u zglobovima i mišićima, naročito kod sportaša i osoba koje boluju od reumatidnog artritisa. Štiti kožu i oči od UV zraka te smanjuje nastanak bora i hiperpigmentacije. Preporučena doza je od 4 do 12 mg na dan, pa je ovaj Solgarov dodatak prehrani koji ima 5 mg u jednoj kapsuli idealna dnevna doza.

Antioksidansi imaju značajnu ulogu u sprječavanju štetnog djelovanja endogenih ili egzogenih slobodnih radikala–izrazito reaktivnih molekula koje kemijski reagiraju sa staničnim strukturama  i izazivaju njihova oštećenja. izazivaju oštećenja staničnih struktura. Antioksidansi se vežu na takve molekule, neutraliziraju ih i tako čine neškodljivim za organizam. Solgar nudi efikasnu formulaciju antioksidacijskih zaštitnih materija koje snažno neutraliziraju slobodne radikale  i smanjuju razinu oksidativnih oštećenja tkiva i stanica. Formulacija sadrži vitamine sa poznatim antioksidativnim učinkom - A, C, E, prirodne karotenoide te minerale cink, selen, bakar i mangan. Cink bakar i mangan su esencijalni sastojci najsnažnijeg prirodnog antioksidansa, enzima superoksid-dismutaze (SOD), pri čemu mitohondrijska SOD sadrži mangan, a citoplazmatska bakar i cink. Među ostalim, proizvod sadrži L-glutation koji je zajedno sa selenom nužan za funkciju antioksidacijskog enzima glutation-peroksidaze. Advanced Antioxidant Formula je obogaćena i ekstraktom zelenog čaja i prahom crvenog vina koji obiluju polifenolima, piknogenolom - antioksidansom iz porodice proantocijanidina, ekstraktom sikavice, ginka, alge spiruline i drugim biljnim dodacima zbog čega je odlična protuteža užurbanom, stresnom načinu života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle