Uz Solgarov Fish Oil Concentrate srce uvijek pobjeđuje

05.06.2018 09:11:08
Uz Solgarov Fish Oil Concentrate srce uvijek pobjeđuje

Nezasićene masne kiseline EPA i DHA pridonose normalnoj funkciji srca.

Kapsule koncentriranog ribljeg ulja s dobrim omjerom EPA i DHA dobivene su posebnim postupkom hladnog prešanja i molekularne destilacije, a rezultat toga je riblje ulje najvišeg stupnja čistoće.

Nezasićene masne kiseline EPA i DHA pridonose normalnoj funkciji srca...

Preporučuje se kod kardiovaskularnih bolesti, kod povišenih triglicerida i holesterola, kod visokog krvnog pritiska i artritisa,

Molekularna destilacija je „hladni" proces pročiščavanja omega-3 masnih kiselina kojim se u potpunosti uklanjaju sva potencijalno prisutna onečiščenja (npr. teški metali). Kao rezultat nastaje proizvod koji sadrži visoku koncentraciju omega-3 masnih kiselina največeg farmaceutskog stepena čistoče.

Dodani vitamin E zbog svog antioksidacionog djelovanja štiti riblje ulje od oksidacije. Omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, jer spriječavaju agregaciju trombocita, imaju antiupalni i vazodilatacijski učinak, te povoljno djeluju na smanjenje pritiska i masnoča u krvi.

Dokazano je da se uzimanjem omega-3 u trudnoči pozitivno utiče na rast i razvoj djeteta, a u prva 3 mjeseca trudnoče na razvoj moždanih struktura ploda. Pozitivno djeluju i kod raznih upalnih stanja kao što su reumatoidni artritis, kožni ekcem, neurodermitis, pa čak i kod ulceroznog kolitisa i Chronove bolesti. Generalno imaju pozitivan uticaj na funkciju imunološkog, gastrointestinalnog i nervnog sistema.

  • bez šećera, soli i skroba.
  • proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac pšenicu ni mliječne sastojke te je formulisan bez upotrebe konzervansa, vještačkih aroma ili boja

UPOTREBA: Uzima se jedna kapsula na dan uz obrok ili po preporuci ljekara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle