Zaštite od legionele u hotelima prepustite Nobilisu

02.11.2018 13:01:17
Zaštite od legionele u hotelima prepustite Nobilisu

Negativan naslov ili saznanja o prisutnosti legionele ili nekog drugog patogenog mikroorganizma može dovesti do gubitka gostiju

Postoji mnogo faktora koji utiču na ekonomičnost, a time i uspješnost rada hotela. Jedan od njih je i čista pitka voda bez prisustva patogena. Negativan naslov ili saznanja o prisutnosti legionele ili nekog drugog patogenog mikroorganizma može dovesti do gubitka gostiju, pa i do zakonskih problema.

Trajna eliminacija legionele iz vodovodnih instalacija moguća je samo u kombinaciji sa eliminacijom biofilma iz cjevovodnog sistema. Drugim načinima dezinfekcije, poput hlora, UV ili termalne sterilizacije, ne uklanja se biofilm sa stijenki cijevi, a time i potencijalna opasnost slabog učinka i rekontaminacije legionelom. Biofilm na zidovima cijevi, stanište za razvoj legionele bez kog se ona ne može održavati u cjevovodima, izuzetno je otporan na sva konvencionalna sredstva za dezinfekciju. Svi postupci koji imaju za cilj izravno uništenje legionele nisu trajno održivi bez otklanjanja njenog staništa - biofilma.

Hlor dioksid je najučinkovitije sredstvo

Kao plin otopljen u vodi, hlor dioksid penetrira kroz zaštitnu opnu mikrorganizama i uništava ih destrukcijom, a postojeći biofilm uklanja iz starih cjevovoda. Hlor dioksid je odobren pravilnikom za pitke vode, a Svjetska zdravstvena organizacija ga preporučuje za dezinfekciju pitke vode, te stoga može biti doziran kontinualno. Hlor dioksid je 2,5 puta efikasniji od hlora, te efikasno uništava i sve druge patogene u vodi. Na ovaj način, već i u vrlo malim koncentracijama, od početka primjene već trenutno eliminira legionelu, te eliminacijom biofilma dugoročno sprječava njen nastanak.

Ekonomičan rad i sigurna dezinfekcija

Hlor dioksid sistemi daju preciznu količinu hlor dioksida na licu mjesta uz vrlo visoku pouzdanost. Iz tog razloga najveća imena hotelierstva u BiH povjerili su kompaniji Nobilis ugradnju i održavanje sistema zaštite od legionele. Više od 15 godina iskustva ove kompanije sa uređajima za proizvodnju hlor dioksida garancija su sigurnosti.

Zbog automatizovanog rada rukovodiocima hotela je olakšano upravljanje procesom. Takođe uživaju u pogodnostima ekonomičnog rada zbog proporcionalnog doziranja koji ovisi od potrošnje vode u hotelu. Veoma kratko vrijeme ugradnje osigurava neometan rad hotela. Sistem je jednostavan za korištenje i za rad ne zahtjeva konstantnu pažnju operatera.

Nobilis doo vam nudi podršku kroz:

  • Pouzdanu zaštitu od legionele i uklanjanje biofilma
  • Individualno rješenje prilagođeno vašem hotelu
  • Ekonomično i precizno doziranje
  • Savjetovanje, odabir sistema, montaža, puštanje u rad
  • Obezbjeđen servis

Hoteli koji su ukazali povjerenje Nobilisu su:

  • Hotel Courtyard by Marriot, Sarajevo
  • Malak Regency Hotel, Ilidža
  • Hotel Bristol, Sarajevo
  • Hotel Hills, Sarajevo
  • Hotel Terme, Ilidža

Ostali objekti sa sistemom zaštite od Legionele:

  • Starački dom VITA, Grude
  • Državni zatvor BiH

Nedavno je održan i drugi stručni skup o informisanju javnosti o opasnostima bakterije legionele u vodi. Tu kampanju je pokrenula Komora sanitarnih inženjera FBIH sa Institutom za certificiranje i saradnjom Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB kako bi javnost upoznali sa ovim problemom. Nobilis d.o.o. je jedan od rijetkih kompanija koja se bavi rješavanjem ovog pitanja doziranjem odgovarajućeg sredstva. Stečenim znanjima i suradnji sa domaćim i stranim partnerima Nobilis d.o.o. je u mogućnosti profesionalno, kvalitetno i blagovremeno udovoljiti svim zahtjevima kupaca za tretmanom vode.

Za više informacija kontaktirajte ih:

Bare kod Stupa 89 Sarajevo

+ 387 33 627 220 + 387 33 627 658

nobilis@bih.net.ba

www.nobilis.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle