Zašto je zadovoljstvo zaposlenika važno za uspjeh tvrtke?

23.05.2022 08:43:04
Udruženje Be Star zadovoljstvo zaposlenika

Ukoliko želite zadovoljnog uposlenika obratite se BE STAR jednom od najprofesionalnijih i najuspješnijih udruženja koje vam donosi sve vrste edukacija

Ako se pitate zašto vaša tvrtka ne napreduje i vaši zaposlenici nisu produktivniji u izvršavanju radnih zadataka, razlog možda leži u tome što nisu zadovoljni na poslu, odnosno nisu dovoljno motivisani za rad.

Da bismo znali koliko su zaposlenici sretni na svome poslu, moramo mjeriti njihovo zadovoljstvo.

Koristan način ispitivanja zadovoljstva zaposlenika je prikupljanje feedbacka, kao i analizom istih, možemo razviti moćnu analitiku koja će nam pomoći u kontinuiranom praćenju zadovoljstva, ali i razvoja zaposlenika.

Osim navedenih konkretnih mjera, zadovoljstvo zaposlenika može se unaprijediti i drugim aktivnostima poput pružanja feedbacka za dobro obavljen rad, davanjem većih odgovornosti, te poticanjem na razvoj vještina i unaprijeđenjem znanja.

Ukoliko želite zadovoljnog uposlenika obratite se BE STAR jednom od najprofesionalnijih i najuspješnijih udruženja koje vam donosi sve vrste edukacija, team buildinga, štampanja te druge vrste organizacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje