Edukacija

Održana škola mehaničke ventilacije u JU KB Zenica

27.09.2023 07:30:18
KANTONALNA BOLNICA ZENICA Škola mehaničke ventilacije

Veliko zanimanje svih učesnika za vrijeme trajanja ove edukacije je pokazatelj koliko je ista neophodna tokom radnog vijeka anesteziologa.

U periodu od 15-17.09.2023 u Hotelu Zenica u organizaciji firme Diamedic i proizvođača Drager prvi put u Bosni i Hercegovini održana škola mehaničke ventilacije sa stranim eminentnim predavačima. Školi je prisustvovalo 57 ljekara iz cijele Bosne i Hercegovine . Polaznici škole su ljekari na specijalizaciji iz anesteziologije i specijalisti anesteziologije i reanimatlologije. Ovo je prva edukacija mehančke ventilacije u našoj zemlji. Veliko zanimanje svih učesnika za vrijeme trajanja ove edukacije je pokazatelj koliko je ista neophodna tokom radnog vijeka anesteziologa. Pandemija Covid virusuom je to stavila u centar zbivanja i naglasila koliko je mehanička ventilacija važan segment JIL-a .

Škola je podržana od domaćina JU KB Zenica i menadžmenta ustanove, UDMAR- udruženje doktora medicine i anesteziologije i reanimatologije RS te Ljekarske komore Ze-Do kantona.

"Zahvaljujemo se svim učesnicima, eminentnim predavačima, organizatorima ,te udruženjima i ljekarskoj komori na podršci za održavanje jednog ovako velikog i značajnog događaja za edukaciju ljekara." Odjeljenje anesteziologije reanimatologije i intenzivnog liječenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje