R&S d.o.o.

Mašine za čišćenje koje štede vrijeme i novac!

10.04.2023 11:45:06
Mašine za čišćenje

Higijenski čisti podovi!

U današnjem poslovnom svijetu, brzina i učinkovitost su ključne riječi u svakom aspektu poslovanja. Čist radni prostor pomaže u stvaranju ugodne radne atmosfere koja doprinosi produktivnosti i efikasnosti zaposlenih i procesa. Međutim, poslovni prostor treba i da se očisti. Metle i mopovi su dobar početni korak, ali za dodatne uštede vremena i novca, birajte kupovinu industrijskog uređaja za čišćenje podova. Mnogi poslovni subjekti zbog ručnog čišćenja upravo imaju veće troškove radne snage i znatan gubitak vremena. 

Na osnovu čega postoji takva tvrdnja

  • Jedan zaposlenik može očistiti 4.000 - 5.000 kvadratnih metara za jedan sat s metlom i kantom
  • Mala mašina za čišćenje može očistiti tri puta više, oko 13.000 kvadratnih metara u istom vremenskom periodu
  • Veće mašine mogu očistiti od 50.000 - 100.000 kvadratnih metara 

Uočava se znatna razlika u površini koja može biti očišćena za isti vremenski period od sat vremena. 

 

Prednosti korištenja mašina za čišćenje i poliranje podova

Ušteda radne snage - Početni trošak kupovine mašine za čišćenje je mnogo veći od troška metle ili mop-a. Iako je taj početni trošak veći, većina opreme za čišćenje opreme za čišćenje podova se isplati tokom vremena jer troškovi radne snage predstavljaju oko 90% ukupnih troškova održavanja podova u slučaju nekorištenja profesionalne mašine za čišćenje. 

Kvaliteta čišćenja - Mašine za čišćenje podova mogu ukloniti teške mrlje i prljavštinu koje se ne bi mogle ukloniti metlom ili mopom. To znači da će Vaši podovi biti čišći i izgledati bolje nakon korištenja strojeva za čišćenje.

Brzina - Korištenje mašina za čišćenje podova također je brže od ručnog čišćenja jer može pokriti veliku površinu u kratkom vremenskom roku što u konačnici stvara vremenske uštede.

Ekološka prihvatljivost - U poređenju s mopom i kantom, mašine za čišćenje podova koriste minimalnu količinu vode i ovisno o potrebama za čišćenjem ne zahtijevaju hemijska sredstva. 

Higijena - Mašine za čišćenje podova koriste čistu vodu i učinkovite deterdžente kako bi se uklonile nečistoće i bakterije koje se mogu nakupiti na podovima. U tom kontekstu u znatno manjoj mjeri mogu prenijeti bakterije s jednog mjesta na drugo u poređenju sa mopom ili metlom.

Argonomija - Korištenje mašina za čišćenje podova je manje naporno za tijelo nego korištenje metli i mopova. Postoje mašine sa funkcijama kojima se može kontrolisati visina ručke i smanjiti napor koji je potreban za čišćenje. 

Ukoliko želite koristiti mašine koje kombinuju učinkovitost, inovativnost, jednostavnu upotrebu, ekološku prihvatljivost i kao rezultat osiguravaju temeljito čiste podove, pogledajte prijedloge u nastavku!

Mašine za čišćenje iz naše ponude

Mašina za čišćenje i poliranje podnih površina LABOMAT DISC 1100P

  • Može se koristiti za različite vrste površina i čišćenje i poliranje poput betona, kamena, granita i mramora, kao i na mekim površinama poput linoleuma. 
  • Mašina ima disk za čišćenje i poliranje promjera 110 cm, što omogućava temeljito čišćenje i poliranje velikih podnih površina zbog velike snage i brzine rotacije diska.
  • Koristi minimalnu količinu hemikalija i vode za čišćenje i poliranje, što smanjuje uticaj na okoliš i troškove održavanja. 

VPC: 1.399,90 KM + PDV

Mašina za čišćenje sa baterijama LABOMAT 55B

Posjeduje funkciju automatskog prepoznavanja prepreka, što omogućava jednostavnije i sigurnije upravljanje mašinom.

Ekonomična je i energetski učinkovita jer ima bateriju koja omogućava kontinuirani rad do 3 sata, veća područja se mogu očistiti u jednom ciklusu čišćenja.

Jednostavna za korištenje i lako se može prilagoditi različitim površinama koje treba očistiti.

VPC: 7.149,90 KM + PDV

PONUDU MAŠINA ZA ČIŠĆENJE POGLEDAJTE OVDJE

PRUŽAJU VRHUNSKU USLUGU ČIŠĆENJA!

Vjerujemo da će mašina za čišćenje koju odaberete biti na visini zadatka. U slučaju da su Vam potrebne dodatne informacije kako biste mogli odlučiti i napraviti pravi izbor, javite se na web@ris.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo