133. godine rada tuzlanske Solane

14.09.2018 14:49:51
133. godine rada tuzlanske Solane

U toku je uspješna realizacija ostvarenja poslovnog plana u dijelu proizvodnje i plasmana Solana d.d. proizvoda

Solana d.d. Tuzla obilježava 17. septembra Dan solara i 133. godine rada.

"U toku je uspješna realizacija ostvarenja poslovnog plana u dijelu proizvodnje i plasmana naših proizvoda. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim lojanim potrošačima naših proizvoda za sve godine nesebične podrške, te se nadamo da će i u budućem vremenskom periodu njihovo ispravno opredjeljenje biti naš, domaći i najbolji proizvod", poručuju iz Solane.

Podsjećamo, Solana je jedna od najstarijih firmi u Bosni i Hercegovini sa tradicijom poslovanja od 1885. godine. Od samoga početka, otvaranja kotla u Simin Hanu, Solana je predstavljala okosnicu razvoja Tuzle i cijeloga regiona. Stoljećima je proizvodnja soli bila osnovna privredna grana u ovome kraju, i Tuzla je svoj razvoj počivala na proizvodnji soli. 

Veliki napredak na svom razvojnom putu Solana je zabilježila u toku 1970 godine, izgradnjom i puštanjem u rad  novih pogona za proizvodnju vakumirane soli kapaciteta 200.000 t.g. Opremu i tehnologiju za ovu proizvodnju isporučila je poznata svjetska firma Elcher WYES Svicharska što je sa tehničko-tehnološkog aspekta garantovalo pouzdanu proizvodnju i visok kvalitet proizvoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo