Zauzmite stav protiv nasilja nad ženama i djevojčicama!

27.11.2020 09:25:35
Zauzmite stav protiv nasilja nad ženama i djevojčicama!

16 Dana Aktivizma je globalna kampanja za okončanje svih oblika nasilja protiv žena i djevojčica koje se još naziva i rodno zasnovano nasilje.

25.11. - 10.12. - 16 DANA AKTIVIZMA

Pridružite se globalnoj porodici Islamic Relief-a i zauzmite stav protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

16 Dana Aktivizma je globalna kampanja za okončanje svih oblika nasilja protiv žena i djevojčica koje se još naziva i rodno zasnovano nasilje. Ovo nasilje može biti fizičko, seksualno i/ili emocionalno, može biti i verbalno, psihičko ili duševno zlostavljanje.

Nasilje nad ženama i djevojčicama predstavlja kršenje ljudskih prava i počinje uzimati pandemijske razmjere, nasilje se odvija u javnim i privatnim prostorima bilo kod kuće, na ulicama, u državama, i njenim institucijama, u miru ili u ratu.

Ovih 16 Dana je važno kako bi se podigla svijest o pretprljenom nasilju koje su preživjele žene i djevojčice u svakom dijelu planete. Aktivnosti u ovim danima predstavljaju snažan korak ka prekidanju šutnje i omogućavanju iscjeljenja i donošenju promjena.

ŠTA TI MOŽEŠ UČINITI?

Pridruži nam se 25.11. i stavi bijelu vrpcu kao znak podrške za žrtve rodno zasnovanog nasilja!

Može se činiti kao mala gesta, ali za nekoga ko prolazi kroz ovaj vid nasilja, ovo će ukazati na podršku.

Podijelite post i podignite svijest o ovom problemu!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo