"Visočanka" idealna za pripremu pizze!
![bosanska pizza sudžuka visočanka im semić industrija mesa semić](https://www.akta.ba/resources/Promotions/Images/25f0696a-7811-4fb0-8945-43ff1b299bd4visocanka_semic.jpg)
Bosanska pizza sa sudžukom "Visočanka"
Bosanska pizza sa sudžukom
Visočanka sudžuka je idealna za pripremu pizze.
Popularnosti pizze širom svijeta pridonijela je selekcija namirnica te velika sloboda odabira nadjeva i njegova prilagodljivost. Možete je praviti s povrćem, mesom, suhomesnatim proizvodima, ribom i dr..
Recept bosanske pizze, "začinjene" sudžukom „Visočanka“ iz programa IM SEMIĆ
Tijesto:
- 125 ml mlijeka
- 20 g svježeg kvasca
- 350 g brašna
- 1 dl vode
- kašika soli
- 40 ml ulja
- pola kašike ulja
Nadjev:
- 100 g sudžuke „Visočanka“
- 250 g trapist sira
- 200 g šampinjona
- 2,5 dl paradajz umaka
- feferoni
- origano
Priprema:
Od svih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite da odstoji. Tijesto zatim premijesite, rastanjite, a onda premažite sosom od paradajza.
Preko složite šampinjone koje ste nasjekli na listiće. Nasjeckajte sitno feferone i pospite preko šampinjona, složite tanko nasječenu sudžuku „Visočanku“ a zatim naribajte sir trapist
Preko pospite origano. Peći 15 minuta u prethodno zagrijanoj rerni
Koji artikl IM Semić koristite prilikom pripreme Vaše pizze?
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.