"Visočanka" idealna za pripremu pizze!
Bosanska pizza sa sudžukom "Visočanka"
Bosanska pizza sa sudžukom
Visočanka sudžuka je idealna za pripremu pizze.
Popularnosti pizze širom svijeta pridonijela je selekcija namirnica te velika sloboda odabira nadjeva i njegova prilagodljivost. Možete je praviti s povrćem, mesom, suhomesnatim proizvodima, ribom i dr..
Recept bosanske pizze, "začinjene" sudžukom „Visočanka“ iz programa IM SEMIĆ
Tijesto:
- 125 ml mlijeka
- 20 g svježeg kvasca
- 350 g brašna
- 1 dl vode
- kašika soli
- 40 ml ulja
- pola kašike ulja
Nadjev:
- 100 g sudžuke „Visočanka“
- 250 g trapist sira
- 200 g šampinjona
- 2,5 dl paradajz umaka
- feferoni
- origano
Priprema:
Od svih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite da odstoji. Tijesto zatim premijesite, rastanjite, a onda premažite sosom od paradajza.
Preko složite šampinjone koje ste nasjekli na listiće. Nasjeckajte sitno feferone i pospite preko šampinjona, složite tanko nasječenu sudžuku „Visočanku“ a zatim naribajte sir trapist
Preko pospite origano. Peći 15 minuta u prethodno zagrijanoj rerni
Koji artikl IM Semić koristite prilikom pripreme Vaše pizze?
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.