Ramazanska sofra

Miriše na Fine Food - Sarajevski somuni iz vaše pećnice

23.03.2023 12:10:29
Sarajevski somuni

Sarajevski somuni, koji se više od šest stotina godina pripremaju na isti način tradicija su i ritual koji se prenosi generacijama

Dolaskom mjeseca Ramazana tradicionalna kuhinja oživi emocije koje nas vežu za porodicu, iftare i sehure u komšiluku, omiljenom restoranu, a posebno one koje pripremamo u svome domu.

Sarajevski somuni, koji se više od šest stotina godina pripremaju na isti način tradicija su i ritual koji se prenosi generacijama i neizostavni su na ramazanskoj sofri uz sva jela.

Da tradicija živi i tokom cijele godine, iz Fine Food proizvodnje dolazi nam sarajevski somun, duboko zamrznut kako bi u potpunosti zadržao svježinu, teksturu i okus. 

Dovoljno ga je podgrijati u pećnici i spreman je za iftarsku sofru.

Kupovinom i zalihama Fine Food sarajevskih somuna kreira se potpuno novi porodični ritual pripreme i čekanja iftara, dok se omiljeni miris svježih somuna širi domom iz vaše pećnice. 

Poseban je doživljaj uključiti i najmlađe ukućane u pripremu i serviranje somuna.

Kontinuirane investicije u savremeni proizvodni pogon i edukaciju uposlenika, upotreba posljednje tehnologije u proizvodnim procesima, te međunarodni certifikati kao što su ISO 9001:2015, HACCP, IFS Food v7 i Halal BAS 1049:2010, služe kao garancija za kvalitet Fine Food proizvoda.

Sarajevski Iftari

Kako je ramazanska sofra nagrada postačima za post i odricanje od hrane i pića, iz Fine Food-a pored svježih somuna i peciva donosimo i prijedloge iftarskog jelovnika koji je i ove godine pomno biran i spreman s ljubavlju za sve goste njihovih sarajevskih restorana.

U Fine Food Festival na dobro poznatoj adresi Kulovića 5 i Alipašino Polje - C faza očekuje vas iftarska ponuda šest različitih menija, koje možete naručiti i na vašu adresu putem Korpa ili Glovo aplikacije.

Više o Fine Food asortimanu, proizvodima dostupnim u trgovinama, kao i maloprodajnoj mreži ugostiteljskih objekata u Sarajevu na: www.finefood.ba.

Inspiracije za dnevne obroke i užinu potražite na Fine Food profilima društvenih mreža FacebookInstagram i LinkedIn.

PODIJELI:
TAGOVI: Fine Food Sarajevski somuni

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana