Umra u Maju sa Relax Tours-om

23.03.2023 13:31:49
Umra u Maju

Posjeta Meki i Medini je nešto što svaki vjernik treba obaviti tokom života ukoliko je u mogućnosti

Termin putovanja: 
07.05 – 16.05.2023. /10 dana

4 noći u Medini/ 5 noći u Meki
Slijetanje u Medinu, a povratak iz Džede sa Turkish Airlines!

"Oni koji idu na hadždž ili umru su Allahovi musafiri; ako Mu dovu čine, udovoljit će im, ako oprost traže, oprostit će im."
UMRA je jedan od najljepših doživljaja koje sebi možete priuštiti, odmor za dušu, a ujedno i vjersko produhovljenje. Posjeta Meki i Medini je nešto što svaki vjernik treba obaviti tokom života ukoliko je u mogućnosti, a umra je odlična prilika za opušteno i posvećeno divljenje Božijoj kreaciji. Džamija Poslanika a.s., Kaba, Uhud, Mikat, Arefat, Muzdelifa, pećina Hira, Zemzem, Mesdžidul Kuba… Najznačajnije lokacije i građevine za svakog muslimana na svijetu, a sve to ćete proći, vidjeti, osjetiti, doživjeti. Zanijetite iskreno i od srca ovogodišnju umru, krenite nakon ove teške pauze od putovanja na hajirli put, čineći dobra dijela, uz ibadet i zikr. Neka Vam Allah ukabuli i u sevap upiše Vaše ibadete i napor koji uložite na tom putu.

HOTEL MEDINA 

HOTEL MEKA 

CIJENA ZA UPLATE DO 31.03.

CIJENA ZA REDOVNE PRIJAVE:

AQEEQ HOTEL 5*ili sličan

Noćenje sa doručkom

ANJUM HOTEL 5*ili sličan

Noćenje sa doručkom 

1/4 soba= 2.699 KM

1/3 soba= 2.799 KM

1/2 soba= 2.999 KM

1/4 soba= 2.899 KM

1/3 soba= 2.999 KM

1/2 soba= 3.199 KM

 

* DOPLATA ZA VIZU SA PUTNIM ZDRAVSTVENIM OSIGURANJEM I ISHOĐENJEM + 350 KM *

Za vizu je potrebna sljedeća dokumentacija: 

- Potvrda iz firme da ste u radnom odnosu (za penzionere dovoljan ček od penzije)

- Potvrda iz banke da imate otvoren transakcijski račun (s minimalno 2000 KM na računu)

- Pasoš

- Dvije fotografije sa bijelom poleđinom (kao za pasoš) 

- Ako supruga nije u radnom odnosu, te nije u mogućnosti dostaviti pomenutu dokumentaciju iz firme, potrebno je da za nju dostavite vjenčani list.                      

*Napomena: Za osobe preko 60 godina, cijena vize iznosi 580 KM

Napomena: Relax Tours samo radi na posredovanju te  ne garantuje dobijanje vize, niti dobijanje vize u roku, kao što ne odgovara za tačnost podataka u vizi, niti za eventulane greške učinjene od strane ambasade ili trećeg lica, a koje bi mogle uticati na valjanost i važnost vize. Predlažemo da instalirate aplikaciju NUSUK 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

  • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Medina – Džeda – Istanbul – Sarajevo / Turkish Airlines
  • Aerodromske takse
  • Svi transferi i posjete prema programu
  • Smještaj u hotelu prema programu putovanja: 4 noći u Medini / 5 noći u Meki
  • Profesionalni pratilac grupe sa dugogodišnjim iskustvom za obavljanje Umre
  • Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini
  • Organizacija putovanja 

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

  • Troškove vize sa osiguranjem i ishođenja vize
  • Doplata za 1/1 sobu: 1299 KM
  • Osiguranje od otkaza putovanja
  • Lični troškovi svakog putnika

KRATAK PREGLED PROGRAMA:

I DAN/ 07.05. / NEDJELJA / SARAJEVO – ISTANBUL – MEDINA 

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Let za Istanbul na liniji TK 1024 u 14:25 sati. Dolazak u Istanbul u 17:20 sati. Presijedanje na let za Medinu u 21:25 sati na liniji TK 136. Slijetanje u Medinu je u 01:00 sati (sva vremena su lokalna). Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje u Medini.

II DAN/ 08.05. / PONEDJELJAK / MEDINA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Slobodno vrijeme. Noćenje u Medini. 

III DAN/ 09.05. / UTORAK / MEDINA 

Odlazak na sabah namaz u džamiju Muhammeda a.s. Doručak. Poslije doručka slijedi obilazak mubarek mjesta u okolini Medine: Mesdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammmed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je poslanik a.s. rekao: "Uhud je planina koju volimo i koja voli nas". U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i treba nazvati selam. Slijedi posjeta Jannat-ul-Baki mezarju istočno od Medine, gdje su ukopani mnogi od Poslanikovih ashaba. Posjetiti ćemo i Mesdžid Kibletejn (džamija sa 2 kible) i Hendek (mjesto gdje se održala vrlo važna bitka između Muslimana i mušrika), te slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini. 

IV DAN/ 10.05. / SRIJEDA / MEDINA 

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini. 

V DAN/ 11.05. / ČETVRTAK/ MEDINA – MEKA 

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Ibadet po vlastitom nahođenju. Slobodno vrijeme za ibadet u Medini. Napuštanje soba i polazak za Meku turističkim autobusima. (Preporučujemo oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska). Poslije cca 30 minuta vožnje, zaustavljamo se na Mikatu Zulhulejfa, klanjamo 2 rekata ihramskog namaza i nijjeti Umre. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u hotelu. Nakon smještaja, obavljanja zajedničke Umre (Tavafa i Saja). Noćenje u Meki.

VI DAN/ 12.05. / PETAK/ MEKA 

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Ibadet po vlastitom nahođenju. DŽUMA NAMAZ.  Napijte se Zemzem vode za koju je Poslanik a.s. rekao: “Najbolja voda na zemljinoj površini jeste voda Zemzem. U njoj je hrana za gladnog i lijek za bolesnog.” Slobodno vrijeme za ibadet. Noćenje u Meki.

VII DAN/ 13.05. / SUBOTA / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Oko 9:00 sati odlazak na Arefat autobusima. Po dolasku na Arefat učiti što više dova. Nakon toga predlažemo odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdallifi, te zaključno ka Mini, koja se nalazi 4,8 km od Muzdallifi. Prolazimo spored  planine Al Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina Hira, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik a.s. primio objavu svete knjige Kur’an preko meleka Džibrila. Nastavljamo ka Haremu na obavljanje Tavafa i Saja. Povratak U Meku na podne namaz. Slobodno vrijeme za ibadet prema individualnim potrebama. Noćenje.

VIII DAN/ 14.05.  / NEDELJA / MEKA 

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Odlazak na Džuma namaz. Noćenje u Meki.

IX DAN/ 15.05.  / PONEDELJAK / MEKA 

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Meki.

X DAN/ 16.05./ UTORAK / MEKA – DŽEDA – ISTANBUL – SARAJEVO 

U ranim jutarnjim satima, ukrcavanje u autobuse i transfer prema aerodromu u Džedi. Nakon obavljanja carinskih i pasoških formalnosti, ukrcaj na let za Istanbul na letu TK 127 u 11:45 sati. Slijetanje u Istanbul je predviđeno u 15:40 sati. Slijedi presijedanje na let TK 1025 za Sarajevo u 18:50 sati. Dolazak u Sarajevo u 19:40 sati (sva vremena su lokalna).

PREMA ODLUCI ADMINISTRACIJE SAUDIJSKE ARABIJE ZA ŽENE NIJE POTREBAN MAHREM!

NAPOMENA: Ovo je tehnički obrađen program i naš prijedlog. Moguća su odstupanja i dodatna ispunjavanja prema potrebi i dogovoru sa grupom kako bi što ugodnije boravili na ovim Mubarek mjestima. Agencija zadržava pravo izmjene programa i cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata, avio karata, smještaja, kursa dolara ili eura i ostalih troškova koji direktno utiču na formiranje konačne cijene aranžmana.

Uslovi prijavljivanja: Prilikom rezervacije 30% avans. Ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska. Za otkaz 30 dana prije polaska: 20% storno troškova; 20-29 dana: 30% storno troškova; za 14-21 dan prije polaska: 50%; 7-14 dana prije polaska: 70% te za nedolazak ili odustajanje od putovanja 100% storno troškova. Agencija Relax Tours zadržava pravo izmjene cijene uslijed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 putnika, dana 07.11. i na osnovu  odnosa kursa 1 USD = 1,9 KM. Agencija zadržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene kursa dolara.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova do samog polaska, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija Relax Tours nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Turkish Airlines.
Relax Tours je licencirana turistička agencija i kao takva posjeduje odobrenje od strane administracije Saudijske Arabije za organizovanje odlazaka BH državljana na Umru.

PODIJELI:
TAGOVI: Relax Tours Umra u Maju

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana